Nederland

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelplezier

Nederland


In Nederland zijn intussen al heel wat Lange Afstand Wandelpaden uitgestippeld en beschreven. Ik kan iedereen aanraden om daar gebruik van te gaan maken. De bijbehorende boekjes geven leuke achtergrondinformatie over geschiedenis en natuur. De stafkaarten in de boekjes zijn duidelijk genoeg om bijna nergens te verdwalen. Onderweg word je ook nog op de goede koers gehouden met rood-witte of rood-gele stickers op lantaarnpalen, verkeersborden en bomen.

Je kunt zelf de afstanden kiezen als je samen met anderen gaat lopen en gebruik maakt van twee auto's. Zelf ga ik altijd met het openbaar vervoer en ook dat lukt prima als je thuis via OV9292 op de computer al naar vertrektijden kijkt. Ik loop bijna ieder weekend met andere vrienden. Onderweg kom je volop aan bijpraten toe en het is ook dan ook heel gezellig om na afloop ergens te gaan eten en te vieren dat je weer zo'n 20 kilometer verder bent. (Minder kan ook - als er bushaltes in de buurt zijn)....Als je meerdere dagen wilt gaan, raad ik je de overnachtingsmogelijkheden via de stichting Vrienden op de fiets aan: gastvrij en goedkoop.

Je leert je eigen land op een heel andere manier kennen, je komt op plekken waar je zelfs op de fiets niet kunt komen en er zijn heel veel fotografeermogelijkheden. Alle Nederland-foto's op mijn site heb ik tijdens wandelingen gemaakt.
Echte aanraders vind ik o.a. het Zuiderzeepad (vooral vanwege alle leuke oude vissershavens), het Texelpad (vanwege de variatie in natuur), het Krijtlandpad in Zuid-Limburg (je waant je in het buitenland), het Marskramerpad deel 2 (met een schitterend stuk Veluwe) en natuurlijk de allerbekendste: het Pieterpad.

Zorg voor goede waterdichte schoenen want heel vaak kom je wel wat bagger tegen. Een regenbroek mee (om op te zitten of voor nat hoog gras) kan ook geen kwaad. Veel plezier!!!! En ik ben benieuwd naar je foto's.....

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Wandelplezier"

  • profile image comment
    Door Lione Kolsteren• geplaatst op 21 Jun 2009 | 15:30:51

    Ja ons kleine landje is ook prachtig en de moeite waard. Goeie tip.

    Bericht aangepast op 15:27:23