Drenthe image

Drenthe


Reviews

Drenthe
Nederland
RGASBREUK

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Nederland Drenthe
Saskiahamminga was hier 01 May 2020
Afgelopen periode verbleven we onverwacht een paar dagen in een Natuurhuisje in Drenthe, vlakbij Norg. Onbekend gebied voor ons, maar wat hebben we genoten, en wat is Drenthe een verrassend mooie en veelzijdige provincie. Bekend om de mooie ongerepte natuur, de bossen en de heide, maar ook zeker geschikt voor een mooie kanotocht. Hier maakten we vanuit het dorpje Annen een kanozwerftocht over de rivier De Hunze. Je peddelt door smalle slootjes langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’. En met een beetje geluk kun je zelfs een bever spotten... je kunt deze tocht reserveren via Breeman Recreatie in Annen.
Regio
 • Dichtbij huis, in eigen land
 • je kunt kiezen uit diverse types kano en kayak
 • Op zoek naar bevers
 • Mooie natuur
 • Ongerept en rustig
 • Je moet af en toe in en uit de kano om een ander slootje of andere rivier te bereiken
 • Je kunt typisch Nederlands weer hebben :-)
Review geplaatst op 2020-05-26
10
Nederland Drenthe
DeWereldisBijz0nder was hier 28 Feb 2017
Mooie provincie met veel fiets- en wandelmogelijkheden. Aardige mensen en mooie natuur. Ook kun je vanuit Drenthe zo even oversteken naar Duistland of naar de stad Groningen. Bezoek ook vooral het Drents museum in Assen!!
Regio
 • Mooie natuur
 • Veel fiets- en wandelmogelijkheden
 • Aardige mensen
 • Kan druk zijn tijdens de Drentsfiets 4-daagse
Review geplaatst op 2017-03-11
9
Nederland Drenthe
JannavEek was hier 30 Jun 2015
Veenhuizen (vroeger Hollands Siberië), het bijzonder Drents dorp met de wonderlijke geschiedenis van dwangkolonie, is erg boeiend om te bezoeken. De omgeving is mooi voor een fietstocht, bijvoorbeeld langs de meer dan 100 rijksmonumenten en vijf gevangenissen. Er is een uitgebreid, leuk informatief Gevangenismuseum. Heel leuk ook voor kinderen! Naast het museum is gevangenis de Rode Pannen, de beruchte strafgevangenis die tijdelijk gesloten werd, te bezoeken. Een rondleiding in een echte gevangenis is gaaf! Voor €2 ga je in een groepje met een gids mee die ex-bewaarder is en dus uit eigen ervaring put voor verhalen. Je ziet onder meer de indrukwekkende isoleerafdeling en de luchtkooi. 'De arme dood' is een boekje over Begraafplaats Veenhuizen, een rijksmonument boordevol boeiende informatie over deze voormalige kolonie. Schoolmeesters, zaalopzieners, predikanten, directeuren, wasbazen, hoveniers, apothekers, wagenmakers, kortom iedereen die in Veenhuizen werkte voor de Maatschappij van Weldadigheid was ambtenaar en kreeg hier een goed graf. Op een ander veld werden de kolonisten, bedelaars en wezen begraven. Indrukwekkend. Er is nog veel meer te lezen over Veenhuizen: het Pauperparadijs van Suzanna Jansen, Hollands Siberië van Mariet Meester, Proefkolonie en Bedelaarskolonie door Will Schackman. Wij vonden Veenhuizen zeker met deze verhalen erbij, een bijzondere belevenis in eigen land.
Regio
 • Uniek in Nederland
 • Een echte gevangenis te bezoeken
 • Mooie natuur
 • -
 • Blijf aan de goede kant van gevangenisdeur!
Review geplaatst op 2016-10-28
9
Nederland Drenthe
Willemien was hier 31 Aug 2016
Het Drentse landschap met zijn uitgestrekte bossen kent een bijzondere plek. Een plek die onuitwisbaar met onze geschiedenis is verbonden, kamp Westerbork. Van het doorgangskamp dat tussen 1939 en 1945 een flinke omvang had is niet veel meer over. Toch is het een plek die we allemaal eens zouden moeten bezoeken. Monumenten brengen de verschrikkingen van de Tweede wereldoorlog in herinnering. Op het voormalige kampterrein maakt het monument van 102.000 stenen geplaatst op de kaart van Nederland wel de meeste indruk. De stenen symboliseren de levens van 102.000 Joodse landgenoten, Roma, Sinti en verzetsstrijders die in goederenwagons naar concentratiekampen in Duitsland zijn gebracht en daar zijn vermoord. De omhoog gebogen spoorrails spreken voor zich. Foto’s langs het pad naar het herinneringscentrum vertellen het verhaal dat velen op een laatste kaart naar huis schreven. Ook de trieste foto van het Sinto meisje Settela Steinbach is er bij. Door de opening tussen de deuren van de goederenwagon kijkt ze nog een keer naar buiten, zonder te beseffen wat er binnen enkele dagen zou gebeuren. Een beeld dat we allemaal kennen en waar we iets van zouden hebben moeten leren. Een aanrader is ook het herinneringscentrum met vakkundig samengestelde exposities over de bewoners van kamp Westerbork en wisselende exposities.
Regio
 • wisselende exposities
 • makkelijk bereikbaar per fiets of bus
 • mogelijkheid voor een rondleiding
 • geen minpunt
Review geplaatst op 2016-10-13
9
Nederland Drenthe
Fransvdg was hier 31 May 2016
Ik heb al veel van de wereld gezien, maar dat neemt niet weg dat ik ook in ons eigen Nederland heel erg kan genieten. Bijvoorbeeld van de provincie Drenthe. Iedereen die van wandelen houdt, raad ik aan om in etappes de Lange Afstand Wandeling "Drenthepad" te kiezen. Met behulp van het wandelboekje kom je op plekken die je zelf niet gauw zult vinden. Het boekje is te verkrijgen via de ANWB, via alle Nederlandse boekhandels en BOL.com bezorgt het zelfs bij je thuis. Driehonderdvierentwintig kilometer lijkt veel, maar niemand dwingt je om dat af te raffelen. Je mag er jaren over doen en zelf bepalen hoe lang je de etappes wilt maken. Je kunt met behulp van het boekje zien waar onderweg bushaltes zijn. En als de tussenafstanden toch te groot worden, kun je er ook voor kiezen om een Regiotaxi te bestellen. Dat is goedkoper dan een gewone taxi. De route voert je door prachtige natuurgebieden en leuke dorpen. Als je zin krijgt om meerdere dagen achter elkaar te lopen, dan zijn er legio overnachtingsmogelijkheden. Ook bij particulieren, bijvoorbeeld via de Stichting "Vrienden op de fiets". Zij heten ook wandelaars van harte welkom. Je kunt er lange afstanden lopen zonder iemand anders tegen te komen. Zo rustig is het vaak nog in de Drentse natuur! En.....wandelen laat zich prima combineren met fotograferen onderweg! Kortom: ga lekker op stap!
Regio
 • prachtige natuur
 • mooie wandeletappes
 • Uit in eigen land!
 • fotogenieke route
 • bepaal zelf de afstanden
 • wandelen is gezond!
 • Ook in Drenthe regent het wel eens.
Review geplaatst op 2016-09-26