Drenthe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dag Konijn, hallo Draak!

Drenthe,
Nederland


Het konijn is niet meer...

Ik heb het hier niet over het kerstkonijn (hoewel...) maar over het Chinese dierenriemteken van het jaar 2012. Het jaar van de Draak is namelijk aangebroken!!! Ok, ok... officieel vanaf 23 januari pas, maar voor ons vermaledijde sterfelijke westerlingen voelt het alsof dat jaar ook al begonnen is (onze plaatselijke Chinees dacht er gisteren overigens anders over maar ik heb toch een mooie bamboekalendel gescoord).

De draak is trots en levendig, enthousiast, eigenwijs, extravert en inspirerend, veeleisend en intolerant, soms roekeloos en slaat adviezen van anderen vaak in de wind. Kortom... je baas.

Ben je geboren in 2012 of 2000 of 1988 of telkens 12 jaar minder, dan ben je een Draak (niet allemaal gelijk het geboortejaar van je schoonmoeder opzoeken) net als o.a. Gustave Eiffel, Salvador Dali, Che Guevara, Peyo, Christopher Reeve, Bruce Lee, Pelé, Lenny Kravitz, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy en Rihanna. Ik kan me een slechter gezelschap voorstellen.

Respect & Have fun in 2012 ? !!!

* Foto: geheel van bamboe, papier en ledlampjes gemaakte megadraak (±100m1 lang) tijdens het China Festival of Lights in Emmen 2009 (zie ook foto "Draaaaaaaaaak!" en "Draak China Festival of Lights")