Drenthe reisblogs

Wereldreizigers in Nederland

manuela is er nu(tot 31 dec 2010) Gepost op 08 mei 1012 reacties

Op de site komen de meest exotische foto's voorbij. Van Palau tot Togo; van Antarctica tot Kazachstan; de meest uiteenlopende, moeilijk bereikbare uithoeken van de wereld worden door ons bezocht.
Maar een dagje Drenthe? Oh, no way, veel te ver rijden…..

Mijn man reist dagelijks op en neer van Emmen naar Arnhem vv. Een afstand van (2x) 175 km per dag. (Meestal) geen enkel probleem. In de verstopte Randstad staan mensen voor een stukje van 30 km vaak een uur in de file
Geen enkel probleem? Prima, houden zo. Maar een bezoekje aan het Noorden of Oosten van het land, waar je dan net zo lang over doet, wordt al gauw een wereldreis.
Het Noorden/Oosten van het land heeft zoveel te bieden, maar is met name onder de Westerlingen onder ons een veel exotischer en onbekender oord, dan pakweg Cambodja.
We noemen ons wereldreizigers, maar van wat er in ons eigen land gebeurt hebben we vaak geen idee.
Het is me daadwerkelijk een keer overkomen, dat ik , op reis in Ecuador, door een Rotterdamse medereiziger de vraag kreeg of ik wel zo lang van huis weg kon. Wie moest er dan thuis de koeien melken? Pardon? Mijn mond viel open en ik wist werkelijk even niet wat ik daarop moest antwoorden. Ik heb de rest van de reis alleen nog in plat Drents tegen hem gesproken.
Die paar Grunnigers in de bovenste regionen weten ongetwijfeld waar ik het over heb. Een Noorderling (en al helemaal eentje op reis) is soms nog meer bijzonder dan die indianenstam diep in de Amazone.

Wij komen regelmatig en graag in alle delen van het land. We wandelen het Pieterpad tot in Limburg, bezoeken een concert in Amsterdam, gaan shoppen in Den Bosch en waaien een weekendje uit in Zeeland.
Hoewel ik er best van baal dat wij door onze verbouwingsperikelen voorlopig geen langere, verre reis naar exotische oorden (op zich niks mis mee) kunnen maken, is het zeker geen straf om onze korte uitstapjes/weekendjes tussendoor in eigen land door te brengen.
Nog genoeg door ons onontdekte natuur, cultuur en evenementen wachten op ons bezoekje.
En dat doen we zeker ook bij ons in Drenthe, en straks, na de verhuizing in het al net zo mooie Twente.

Hemelvaartstdag start de Elephant Parade in Emmen. Opnieuw georganiseerd door de dierentuin (na het bijzonder mooie China Lights Festival), in het kader van haar 75 jarig bestaan.
Ben benieuwd hoeveel wereldreizigers ik daar mag ontmoeten ;-))

manuela Positie 10199 (0 p.) Lid sinds 01-08-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 3 Fans: 3
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Afzien
0 5
Gepost op 08 januari
Nederland Drenthe
orkaan op Cuba
2 4
Gepost op 04 oktober
Cuba Zuidoost Cuba

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

sorry... mijn gewone naam gebruikt, maar heb ook een profiel op de site en sta net bekend als antonio... :-)

Door: • Geplaatst op

Hallo Manuela,
wat moest ik lachen toen ik je blog las... zo herkenbaar! ik woon zelf ook in Drenthe (jawel... in Emmen) en werk in Groningen en verbaas me soms s' morgens over het mooie landschap wat ik onderweg weer tegenkom! vanmorgen met die bevroren grasvelden, magnifiek!
Ik vind dat Nederland inderdaad een prachtig land is, maar zo heeft ieder land zijn mooie en minder mooie plekken immers. Ik ben nog nooit in India geweest, maar mijn voorkeur gaat dan ook uit naar Europa, zo dichtbij en toch zo ver weg...
Leuke blog nogmaals!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Wij ploegen jaarlijks een deel van Nederland om en elke keer weer een ander stukje:-)))

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Lees net mijn reactie en zag dat ik was vergeten toe te voegen dat ik je titel 'werelreiziger in Nederland' volledig ondersteun. Heel veel moois.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

'Ja hoor, echt weer zo'n zeurblog van een provinciaaltje...'
'Het kleinduimpje syndroom...'
Dat zou een westerling nu kunnen zeggen...
Ik dacht trouwens dat ze in Drenthe vooral schapen hadden, die Rotterdammers weten ook niets. Heb je niet gevraagd of ze ergens een strandfeest moesten verpesten?
Ik herken je blog (gelukkig) niet. Ken Nederland als mijn broekzak en geniet elke keer van de wonderbaarlijke verscheidenheid in ons kleine landje. Ieder zijn eigen karakter, zijn eigen deugd en zijn eigen lompheid zullen we maar zeggen.
Je hebt ook hele mooie wandelingen in de randstad. Al eens een weekje Zuid-Holland gedaan?
Hoi Mies

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.