Drenthe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drenthe image

Drenthe

Drenthe
Nederland
Manuela

Wereldreizigers in Nederland

Op de site komen de meest exotische foto's voorbij. Van Palau tot Togo; van Antarctica tot Kazachstan; de meest uiteenlopende, moeilijk bereikbare uithoeken van de wereld worden door ons bezocht.
Maar een dagje Drenthe? Oh, no way, veel te ver rijden…..

Mijn man reist dagelijks op en neer van Emmen naar Arnhem vv. Een afstand van (2x) 175 km per dag. (Meestal) geen enkel probleem. In de verstopte Randstad staan mensen voor een stukje van 30 km vaak een uur in de file
Geen enkel probleem? Prima, houden zo. Maar een bezoekje aan het Noorden of Oosten van het land, waar je dan net zo lang over doet, wordt al gauw een wereldreis.
Het Noorden/Oosten van het land heeft zoveel te bieden, maar is met name onder de Westerlingen onder ons een veel exotischer en onbekender oord, dan pakweg Cambodja.
We noemen ons wereldreizigers, maar van wat er in ons eigen land gebeurt hebben we vaak geen idee.
Het is me daadwerkelijk een keer overkomen, dat ik , op reis in Ecuador, door een Rotterdamse medereiziger de vraag kreeg of ik wel zo lang van huis weg kon. Wie moest er dan thuis de koeien melken? Pardon? Mijn mond viel open en ik wist werkelijk even niet wat ik daarop moest antwoorden. Ik heb de rest van de reis alleen nog in plat Drents tegen hem gesproken.
Die paar Grunnigers in de bovenste regionen weten ongetwijfeld waar ik het over heb. Een Noorderling (en al helemaal eentje op reis) is soms nog meer bijzonder dan die indianenstam diep in de Amazone.

Wij komen regelmatig en graag in alle delen van het land. We wandelen het Pieterpad tot in Limburg, bezoeken een concert in Amsterdam, gaan shoppen in Den Bosch en waaien een weekendje uit in Zeeland.
Hoewel ik er best van baal dat wij door onze verbouwingsperikelen voorlopig geen langere, verre reis naar exotische oorden (op zich niks mis mee) kunnen maken, is het zeker geen straf om onze korte uitstapjes/weekendjes tussendoor in eigen land door te brengen.
Nog genoeg door ons onontdekte natuur, cultuur en evenementen wachten op ons bezoekje.
En dat doen we zeker ook bij ons in Drenthe, en straks, na de verhuizing in het al net zo mooie Twente.

Hemelvaartstdag start de Elephant Parade in Emmen. Opnieuw georganiseerd door de dierentuin (na het bijzonder mooie China Lights Festival), in het kader van haar 75 jarig bestaan.
Ben benieuwd hoeveel wereldreizigers ik daar mag ontmoeten ;-))