Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Insectensnuitje

Den Haag,
Nederland


Grappig om te zien dat het insectensnuitje niet zoveel verschilt van ons. Kin, mond neus, en haar hebben we gemeen. De sprieten niet!

Macro'smake is een kwestie van geduld. Ik zoek altijd eerst de bloem op die er mooi uitziet met een mooie achtergrond. Dan gewoon blijven staan. De bijen en andere insecten hoppen van de ene naar de andere bloem. Dus bij mijn bloem komen ze ook wel een keer langs. Als je dan zorgt dat je klaar staat met de camera met de juiste instellingen. Rustig ademhalen. Dan moet je overigens wel weer het geluk hebben dat hij niet met zijn kont naar je toe gaat zitten. Achter de insecten aan gaan rennen , heeft geen zin. Dan worden zij onrustig en ben jij buiten adem als je een foto moet maken en dan beweeg je de camera en is de foto onscherp. er kwam gisteren een mooi insect langs die ik nog niet had gezien, dan wil je hem vastleggen. Dus ook ik ging er toch achteraan. Helaas allemaal onscherp.

Makkelijk is het niet gisteren zo'n 250 foto's geschoten. Uiteindelijk zijn er na bewerking 10 foto's over waar ik tevreden over ben!