Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herfstwandeling

Den Bosch,
Nederland


Dan weer regen, dan weer zon. Typisch Nederlands herfstweer... het weer kan ineens omslaan. Zo ook deze avond die erg nat begon. Maar rond zonsondergang breekt het wolkendek een klein stukje open, zodat je een paar minuten prachtig licht hebt. Een tegenmoet komende fietser wacht even netjes tot ik klaar ben met het maken van de foto. En eigenlijk maakt dat de foto net iets leuker.

De Moerputtenbrug of Moerputtenspoorbrug vlakbij Den Bosch is onderdeel van een 7,5 km lange wandelroute door het natuurgebied De Moerputten. De spoorbrug is in 1881 gebouwd als onderdeel van de Halve Zolenlijn en overbrugt de veenplas Lange Putten. In 2006 is de spoorrails weggehaald en is het een wandelpad annex fietspad geworden.

De wandeling start bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het startpunt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De auto kan geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Deutersestraat. Een deel van de wandelroute gaat over een vlonderpad. De vlonders zijn neergelegd om de kwetsbare flora en fauna in het moerasachtige gebied te beschermen. Het is een afwisselende wandeling door een prachtig gebied met hooilanden, rietvelden, moerassen en open wateren.

Exif: ISO 100 F/8 20mm, HDR uit 3 foto's