Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Den Haag Hofvijver in de avond

Den Haag,
Nederland


Een kwart van de Nederlanders zegt dit jaar niet met vakantie te gaan. Dit blijkt uit de Nibud Vakantiegeldenquête 2018.

Van de mensen met een benedenmodaal inkomen zegt ruim 40 procent dit jaar niet met vakantie te gaan. In 2017 was dat nog ruim een derde. Ook gebruiken zij vaker het vakantiegeld om schulden af te lossen of betalingsachterstanden weg te werken.
De mensen die wel met vakantie gaan, zijn van plan om minder geld uit te geven dan vorig jaar. Het Nibud ziet hierin de resultaten van eerdere koopkrachtberekeningen terug. Het percentage mensen dat niet met vakantie gaat, schommelt sinds 2003 rond de 25 procent. Ook dit jaar zegt een kwart niet te gaan. 54 procent van hen vindt vakantie te duur, vorig jaar was dat nog 42 procent. Mensen met een uitkering of een benedenmodaal inkomen vinden vakantie het vaakst te duur.

Voor de mensen die niet kunnen of willen gaan is er echter voldoende te zien in ons eigen kleine kikkelandje. Bezoek eens de politieke hoofdstad van Nederland, Den Haag. Mooie gebouwen en musea zijn in deze stad te vinden. Ben je de drukte van de stad zat pak dan de tram richting Scheveningen om lekker uit te waaien op het strand.

Foto: Lange sluitertijd rond avonduur 23.30u.