Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Design van het Derde Rijk

Den Bosch,
Nederland


Voordat de tentoonstelling überhaupt van start ging waren er veel negatieve geluiden. Nazipropaganda en sensatiezucht zou het zijn en dat belooft natuurlijk weinig goeds. En dat het pal tegenover een Synagoge is schandalig volgens vele. Maar om een goed oordeel te geven moet je natuurlijk zelf gaan kijken.

Persoonlijk vind ik de tentoonstelling goed in elkaar gezet. Ondanks dat het een zeer ongemakkelijk gevoel geeft bij sommige onderwerpen is het boeiend en informatief. Laten we ervan leren om herhaling te voorkomen.

Design Museum Den Bosch presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en andere belangrijke stukken uit Nederland en Duitsland. De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie.
Bron: https://designmuseum.nl/tentoonstelling/design-van-het-derde-rijk/

De expositie is nog tot 19 januari 2020 en tickets zijn online te verkrijgen. Foto’s maken is streng verboden dus dan maar een foto van de ingang.