Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Den Bosch image

Den Bosch

Den Bosch
Nederland
Wampie

Indoor Brabant 2011 en Hotel Restaurant Jo van den Bosch

Van 24 t./27 maart 2011 was ik samen met mijn vriend in Den Bosch. Dit was, omdat er Indoor Brabant in de Brabanthallen bezig was. Indoor Brabant is een groot paardensportevenement, maar heeft internationaal ook naam. Helaas was het dit jaar erg op busniss-mensen gericht. Dit kon je niet alleen merken in het strodorp, maar ook op de tribunes. Er was gelukkig wel op sportgebied door veel Nederlandse ruiters en amazone goed gepresteerd. Jeroen Dubbeldam, Nederlands beste springruiter, heeft zich geplaatst voor de FEI World Cup Jumping 2011 in Leipzig (DL).

Helaas waren de rubrieken, zowel voor de spring- als voor de dressuurrubrieken, erg snel na elkaar gepand. Je had dus nauwelijks tijd om even iets te eten of in het strodorp te banjeren. Jammer! Zo waren de prijzen, als je bijv. een biertje of wijntje wou hebben, erg hoog en horecagelegenheden voor de gewone man was er ook nauwelijks. Zelfs de toiletvoorziening was er nauwelijks. Veel mensen klaagden erover.

Tijdens ons verblijf in Den Bosch verbleven we in Hotel Restaurant Jo van den Bosch. Dit hotel is vlakbij het station en de Brabanthallen. Ik moet zeggen, dat ik nog nooit in een hotel ben geweest waar we zo hartelijk werden ontvangen als daar. De hotelkamers zijn simpel, maar schoon. Op de laatste avond hebben we daar dan ook gegeten, voordat we terug gingen naar Amsterdam. Je kan daar echt fantastisch eten. Als je ooit naar Den Bosch gaat, dan is dit echt een super hotel. Het is ook vlakbij het centrum, zo'n 300 meter van het hotel. Naast het hotel is een snackbar/cafetaria, teminste als je trek hebt in een vette hap. Even verder op in de straat is er een Italiaan. Dus je kan ook nog kiezen als je eens wat anders wil eten.

Natuurlijk hebben we ook een Borsche Bol gegeten. Dit hebben we gegaan in 'Le Figero'. Dat is een tentje ligt op het stationsplein voor, hoe kan het ook anders, het station.

Volgend jaar gaan we weer. Dit, omdat er dan bij Indoor Brabant 2 finales voor de Wereldbeker zijn. De ene natuurlijk voor de springsport en de andere voor de dressuur.

Foto's van Indoor Brabant kunt u terugvinden op mijn officiële site of via Oypo:
- Fotografie W. Hekman,
- Oypo.