De waddeneilanden

'459974' door antwan '459974' door antwan

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Zonsopkomst boven het

antwan

Op Texel kun je heerlijke zonsopkomsten fotograferen. Je moet dan aan de Waddenkant zijn aangezien daar de zon opkomt. Een mooie plek is het natuur en vogelgebied de Schorren, als het water dan laag staat en de zon komt op krijg je een heerlijk beeld.

'457184' door corriedewinter '457184' door corriedewinter

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Terschelling met...k

corriedewinter

De waddeneilanden zijn altijd prachtig, maar zeker in de winter hangt er een speciale sfeer. Het begint al met de overtocht vanuit Harlingen naar Terschelling. Er hangt een kerstboom op de voorplecht van de ferry en binnen zijn de kerstbomen versierd met zeehondenknuffels, het symbool van de rederij. Hier varen we richting Terschelling West, de Brandaris verwelkomt ons. Het feest kan beginnen! Foto van 2012

'507756' door Schopman '507756' door Schopman

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Samenspel tussen zon.

Schopman

Evenals mijn vorige foto die ik verleden week op de site liet zien,maakte ik ook deze foto op de zuidpunt van Texel waar zich het strand en de grote zandvlakte en de duinen van de "Gors" bevinden. Ik was ditmaal op jacht naar zandstructuren die onder invloed van harde winden de wonderlijkste vormen krijgen. Bij neerslag - regen of sneeuw - komen in het zand mooie kleuren en kleurverschillen tevoorschijn en als de zon dan ook nog strijklicht op de structuren werpt, ontstaat een mooi reliëf doordat de verschillende zanddelen meestal in hardheid verschillen. De vorige keer gaf ik als tip in overweging het boek "1001 plekken in Nederland die je gezien moet hebben" van Flip van Doorn te kopen of in een bibliotheek te huren. Het boek geeft een schat aan informatie en dat niet alleen over Texel maar ook over allerlei andere mooie plekjes in Nederland. Onlangs kocht ik ook het pas verschenen boek "Texel is anders"', verkrijgbaar in de webshops van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarvan het een gezamenlijke uitgave is. Het vertelt in 35 hoofdstukken over Texel en de zee rond het eiland. In dit boek zijn veel mooie foto's te zien die je zullen inspireren om dit waddeneiland te bezoeken..

'515029' door KHeijlaerts '515029' door KHeijlaerts

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Drenkelingenhuisje op

KHeijlaerts

De Vliehors is de grootste kale zandvlakte van Europa! En dat gewoon op ons eigen Vlieland. Ik vind het bijzonder. Op deze zandvlakte vind je dit drenkelingenhuisje op palen. Als het hoog water, noordwester storm en springtij is dan staat op deze plaat zo anderhalve meter water en spookt het er aardig. Dan kunnen drenkelingen hier terecht om het hoge water af te wachten. Zo heeft dit huisje al ongeveer 100 levens gered! Nu zit er een strandjuttersmuseumpje in. Je komt er niet zomaar, de Vliehorst is ook een militair oefenterrein en daarom alleen in het weekend toegankelijk voor publiek. Bovendien ligt het totaal aan de andere kant van het eiland. Zo'n 15km van het dorp Oost-Vlieland. Wij zijn er met de Vliehorst express naartoe gereden. Een grote stoere truck die je via het strand helemaal naar de westpunt rijd. Zoals je op de foto kunt zien, hebben we ook nog even een kampvuurtje gestookt, en 'aan boord' hadden we de lokale accordeonist voor wat entertainment. Op de achtergrond zie je de vuurtoren van Texel. Hemelsbreed waren we maar anderhalve kilometer hiervandaan. Denk niet dat je dit kunt zwemmen, de stroming in het gat is zeer sterk! Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 32mm; ISO200; f/8; 1/25s

'514465' door MaJaTa '514465' door MaJaTa

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Bij natuurgebied de..

MaJaTa

Ameland is een schitterend eiland met prachtige natuurgebieden zoals het Oerd en de Hon. Het Oerd ligt op de oostpunt van Ameland en bestaat uit een oud, begroeid duingebied met enkele hoge duinen en vochtige duinvalleien. Ten oosten hiervan ligt de Hon, een uitgestrekte strandvlakte met jonge duinen en een kwelder die onder natuurlijke omstandigheden wordt gevormd. Dit gebied is ontstaan toen de zee aan de westkant van het eiland grote hoeveelheden zand wegsloeg, en aan de oostkant weer achterliet. Samen vormen de Hon en het Oerd een gebied van internationale betekenis, duizenden vogels komen hier rusten tijdens de vloed. Daarnaast zijn alle soorten wadvogels hier terug te vinden, van de scholekster tot de tureluur en van de kluut tot de noordse stern.

'507090' door Schopman '507090' door Schopman

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Texel; een struin-...

Schopman

Op Texel, ons grootste tot Noord-Holland behorende waddeneiland, kun je best een paar weken doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen. In februari 2014 was ik met een groep bevriende landschapsfotografen een midweek op het eiland. We hadden een huisje voor 8 personen gehuurd. Het was dikke pret en goed om onze al bestaande vriendschapsbanden nog wat te verdiepen. . De bijgevoegde foto maakte ik in het natuurgebied "De Gors", een uitgestrekte zandvlakte op de zuidpunt van het eiland. Het was koud en het had ook licht gesneeuwd maar dat zagen we pas op een ochtend toen we op een van de dagen opstonden. Het ging wat later op die dag ook nog stormen waardoor prachtige zandvlagen over vlakte joegen. Als je eens geen verre reis wil maken en niet op luxe uit bent, bezoek dan Texel eens want er zijn ook nog veel andere interessante dingen te zien. Tot slot nog een tip:koop bij bol.com het boek "1000 plekken in Nederland die je echt gezien moet hebben", door Flip van Doorn. Op de eerste bladzijden van dit 842 pagina's tellende boek worden direct 10 tips voor interessante plekken op Texel gegeven. Normaal kost het boek EUR 24,50 maar bij bol.com vind men EUR 8,99 genoeg.

'497157' door saskiahamminga '497157' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Als een schilderij, d

saskiahamminga

Mijn favoriete Waddeneiland is toch wel Vlieland. De rust, de natuur, de ruimte, de gezellige Dorpstraat, heerlijk. Uren brengen we door met zoonlief (8 jaar) in de jachthaven. Liggend op onze buik, turend in het water op zoek naar zeenaalden, krabbetjes en andere bijzonderheden. Vorig jaar zomer lagen deze geweldige schepen in de haven; alsof we ons 'live' in een schilderij uit de Middeleeuwen bevonden, zo mooi.

'483275' door schenkel '483275' door schenkel

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Ondergaande zon

schenkel

Vakantie op Vlieland altijd leuk.Je kan hier heerlijk wandelen of fietsen,genieten van zon,zee en strand.En natuurlijk heerlijk de duinen in.Als je geluk hebt tref je ook nog een mooie ondergaande zon.

'459082' door Simmes Jan '459082' door Simmes Jan

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Mysterieus eiland

Simmes Jan

Vorig jaar zomer was ik in juli op Terschelling en tijdens een strandwandeling langs het Noordzeestrand zag ik deze vreemde objecten op het strand, niet ver van een paviljoen. In het mooie avondlicht had het iets mysterieus, bijna onaards..... de stilte op het strand, de wind, het ruisen van de branding en die aparte objecten maakten het een sfeervol geheel. Terschelling, juli 2014.

'520522' door antwan '520522' door antwan

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Zonsondergang op Texe

antwan

Het waddeneiland Texel kent aan de noordzijde heerlijke brede stranden. Omdat de zon ook aan deze kant ondergaat is dit deel van het eiland prima geschikt voor een heerlijke avondwandeling om te genieten van de zonsondergang.

'498395' door MaJaTa '498395' door MaJaTa

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Natuurlijke...dakbede

MaJaTa

Terwijl ik op een hoge duin stond in Ameland zag ik deze natuurlijke dakbedekking bovenop op een gebouw, het zat vol met planten en mosjes in allerlei mogelijke kleuren. Het was prachtig om te zien, dit zou je veel tegen moeten komen in Nederland!

'528019' door gorke '528019' door gorke

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Genieten op Vlieland

gorke

Vlieland is één van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. De zonsondergangen op Vlieland zijn adembenemend!

'527035' door ChristaThieme '527035' door ChristaThieme

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Bollenveld op Texel

ChristaThieme

Een van de vele bollenvelden met narcissen op Texel. Op het moment dat wij er waren stonden de hyacinten, krokussen en narcissen volop in bloei. Van de tulpen waren alleen de groene blaadjes nog te zien. Texel heeft zelfs een eigen narcissensoort: de Dubbele van Sion. Door de zandige grond op het eiland is de bodem heel geschikt voor de bollenteelt. Bovendien is het zachte klimaat erg gunstig voor de bollen om te groeien. Door de verschillen in de Texelse bodem hebben delen van het eiland hun eigen specialiteiten. Zo bloeien er bijvoorbeeld hyacinten, tulpen en krokussen in de Prins Hendrikpolder. Narcissen vind je in de Koger polders en lelies rond de Hoge Berg. Zo vroeg in de morgen vroegen wij ons wel af of de zon vandaag nog wel zou gaan schijnen bij het zien van deze aparte lucht.

'521402' door saskiahamminga '521402' door saskiahamminga

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Is het de Carib?

saskiahamminga

Is het de Carib? Of tijdens duiktrip op de Seychellen? Niets van dat alles: dit is de onderwaterwereld van ons eigen Vlieland, onder de steiger in de jachthaven. Tijdens onze heerlijke vakanties en weekendjes daar brengen we met onze zoon uren door in de jachthaven: plat op zijn buik ligt hij op de steiger, druk met krabben en visjes vangen, bootjes kijken en onder de steiger turen naar bijzonder zeeleven. Mocht je op het eiland zijn en een volwassen vrouw met haar zoontje plat op hun buik op de steiger zien liggen om eronder te kijken: dan ben ik dat...:-)

'553104' door Mathilde '553104' door Mathilde

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Mooi Texel

Mathilde

Tussen mijn foto's van recente reis naar Birma door even een foto van Texel waar ik afgelopen week een paar dagen was. Heerlijk om even op een van de waddeneilanden te kunnen uitwaaien, vooral met de prachtige wolkenpartijen en de zon die zich even laat zien tussen alle regenbuien door. Dit is de vuurtoren bij de Cocksdorp en het brede zandstrand vanwaar je zicht hebt op Vlieland.

'527909' door gorke '527909' door gorke

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Vliehors de Sahara..

gorke

De Vliehors is vooral als landschap heel bijzonder. Nergens in Nederland vind je zo'n zandvlakte tot aan de horizon, met de eindeloze zee rondom. Het is een prachtig gebied voor allerlei rustzoekende dieren en mensen, maar ook een ideaal oefenterrein voor militairen. Eens lagen hier duinen, met daarin het dorp West-Vlieland. De resten van van dat dorp liggen nu minstens een kilometer uit de kust van de Vliehors, in zee.

'554224' door Mathilde '554224' door Mathilde

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Hoornderslag Texel

Mathilde

De afgelopen dagen was ik op Texel en trof het met het mooie zonnige weer. Op weg van Den Hoorn naar de strandtent bij Paal 9 komt je langs een aantal meertjes. De kleuren waren dit keer prachtig met de groene stengels in het water dat ongelooflijk blauw was. Texel heeft in ieder jaargetijde heel veel moois te bieden en het is een heerlijk eiland om lekker uit te waaien.

'501752' door Bergwerk '501752' door Bergwerk

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Vlieland Beach #3

Bergwerk

Nederland | Vlieland Letterlijk uitwaaien doe je aan de Nederlandse kust. Ver weg van het seizoen, als er niemand op het strand is te bekennen, ervaar je de natuur in zijn puurste vorm. Wind, water, wolken en zand, de ingrediënten blijven hetzelfde, maar de natuur beschikt over een enorm breed assortiment combinaties om het er elke keer weer anders uit te laten zien. In één woord: genieten!

'528065' door ChristaThieme '528065' door ChristaThieme

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Uitwaaien op het...st

ChristaThieme

Aan de Nederlandse kust zijn de zonsondergangen helaas niet altijd even spectaculair, maar desondanks kan je toch heerlijk genieten van een heerlijke wandeling over het strand. Even lekker uitwaaien... Met de Swarovski Optik verrekijker die je als gast in Hotel Opduin gratis mag lenen wordt de wandeling ook voor de kinderen interessant. Onze dochter is een ontzettende liefhebber van honden en heeft zich lekker kunnen vermaken met het spotten van die trouwe viervoeters op het strand! :) Wil je meer over onze belevenissen lezen? Kijk dan even bij mijn blogs.

'449649' door schenkel '449649' door schenkel

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Ondergaande zon

schenkel

Vorige week vrijdagavond snel na het avondeten naar het strand .Eerst een half uurtje lopen maar dan heb je ook wat.We waren op Vlieland een rustig wadden eiland waar het goed toeven is.

'452341' door Yasmine89 '452341' door Yasmine89

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Zonsondergang strand.

Yasmine89

Bijna elk jaar kom ik weer terug naar Vlieland om te genieten van al het moois en de rust die het heeft te bieden. De zonsondergangen zijn een van de vele dingen waar ik van geniet als ik daar ben.

'511023' door MaJaTa '511023' door MaJaTa

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Natuurlijke...dakbede

MaJaTa

Wat is dit mooi om te zien hier op Ameland deze natuurlijke dakbedekking. Een groen dak ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook veel voordelen. Natuurlijk zijn planten goed voor het milieu aangezien ze koolzuur omzetten in zuurstof, groene daken kunnen op die manier helpen om in de stad de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast is een groen dak perfect als isolatie van de ruimte eronder, dankzij een groen dak blijft deze koel in de zomer en warm in de winter, dat kan heel wat energie besparen. In Nederland zie je dit jammer genoeg erg weinig en het heeft zoveel voordelen en niet alleen voor jezelf. - Groendaken verbeteren de luchtkwaliteit. - Voldoende groene daken kunnen de stadshitte met een paar graden terugbrengen. - De planten en bloemen houden insecten in leven. - Het zwarte dakenlandschap in de stad kleurt groen. - Door de isolerende werking bespaar je energie. Heel veel voordelen dus, met z'n allen aan de " groene daken "

'501837' door schenkel '501837' door schenkel

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Stranddag

schenkel

Ben je toe aan een paar daagjes rust denk dan eens aan het Waddeneiland Vlieland.En ga dan in sept of oktober want dan is het hier heerlijk rustig op het eiland.Mooi is het eiland per fiets of tevoet te gaan verkennen.

'459828' door corriedewinter '459828' door corriedewinter

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Babe, een buitengewon

corriedewinter

Dit is Andries. Ik ontmoet hem in het plaatsje Hoorn op Terschelling, waar hij zojuist een prachtig varken heeft aangeschaft. Andries is blij met zijn varken, net als boer Arthur Hogget, die het biggetje Babe op de jaarmarkt heeft gewonnen, omdat hij het juiste gewicht raadde. Babe wordt opgevoed door herdershond Fly en blijkt talent voor schapenhoeden te hebben. Hij wint dan ook de jaarlijkse schapendrijfwedstrijd. De film is opgenomen in New South Wales en de dieren zijn voor het grootste gedeelte echt. Het varkentje van Andries is niet echt, maar hij kijkt net zo lief naar Andries als Babe naar boer Arthur. Kijken? https://www.youtube.com/watch?v=0zHmeTeLgMY