De waddeneilanden

De Waddeneilanden is een eilandengroep in de Noordzee. Naast De waddeneilanden hebben ook Duitsland en Denemarken hun eigen Waddeneilanden. De waddeneilanden kent vijf bewoonde eilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) en drie onbewoonde eilanden (Noorderhaaks, Rottumerplaat en Rottumeroog). Texel is het grootste eiland en ook Terschelling is een populaire plek. Hier vind je de bekende vuurtoren de Brandaris.

Beste foto's & tips van De waddeneilanden

'459974' door antwan '459974' door antwan

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Zonsopkomst boven het

antwan

Op Texel kun je heerlijke zonsopkomsten fotograferen. Je moet dan aan de Waddenkant zijn aangezien daar de zon opkomt. Een mooie plek is het natuur en vogelgebied de Schorren, als het water dan laag staat en de zon komt op krijg je een heerlijk beeld.

'457184' door corriedewinter '457184' door corriedewinter

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Terschelling met...k

corriedewinter

De waddeneilanden zijn altijd prachtig, maar zeker in de winter hangt er een speciale sfeer. Het begint al met de overtocht vanuit Harlingen naar Terschelling. Er hangt een kerstboom op de voorplecht van de ferry en binnen zijn de kerstbomen versierd met zeehondenknuffels, het symbool van de rederij. Hier varen we richting Terschelling West, de Brandaris verwelkomt ons. Het feest kan beginnen! Foto van 2012

'507756' door Schopman '507756' door Schopman

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Samenspel tussen zon.

Schopman

Evenals mijn vorige foto die ik verleden week op de site liet zien,maakte ik ook deze foto op de zuidpunt van Texel waar zich het strand en de grote zandvlakte en de duinen van de "Gors" bevinden. Ik was ditmaal op jacht naar zandstructuren die onder invloed van harde winden de wonderlijkste vormen krijgen. Bij neerslag - regen of sneeuw - komen in het zand mooie kleuren en kleurverschillen tevoorschijn en als de zon dan ook nog strijklicht op de structuren werpt, ontstaat een mooi reliëf doordat de verschillende zanddelen meestal in hardheid verschillen. De vorige keer gaf ik als tip in overweging het boek "1001 plekken in Nederland die je gezien moet hebben" van Flip van Doorn te kopen of in een bibliotheek te huren. Het boek geeft een schat aan informatie en dat niet alleen over Texel maar ook over allerlei andere mooie plekjes in Nederland. Onlangs kocht ik ook het pas verschenen boek "Texel is anders"', verkrijgbaar in de webshops van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarvan het een gezamenlijke uitgave is. Het vertelt in 35 hoofdstukken over Texel en de zee rond het eiland. In dit boek zijn veel mooie foto's te zien die je zullen inspireren om dit waddeneiland te bezoeken..