Ontdek het mooiste stukje natuur van Nederland: 4 tips om de Veluwe virtueel te verkennen image
Jurjen Drenth - Visit Arhem Nijmegen

Ontdek het mooiste stukje natuur van Nederland: 4 tips om de Veluwe virtueel te verkennen

Nederland is prachtig! Wil jij er deze zomer ook op uit trekken, maar wil je de massa vermijden? Met deze 4 tips ontdek je de Veluwe vanuit je luie stoel. Natuur en avontuur verzekerd! Ben jij klaar om een mooi stukje Nederland te ontdekken? 

1. SPOT WILDLIFE IN HET NATIONAAL PARK DE HOGE VELUWE

Edelherten observeren vanaf de bank? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Met de wildcam in het Nationaal Park de Hoge Veluwe waan je je in de Canadese wildernis. Deze virtuele ervaring laat je innerlijke Bear Grylls (min zijn iets te intense survivaltechnieken) ontwaken. Verrassend genoeg voelt het alsof je écht op ontdekking bent, aangezien alles live is en je dus best wat geduld moet hebben voordat er een edelhert langskomt. De uren vliegen echter voorbij en wanneer het dan eindelijk zover is, en er een roedel in beeld komt, zul je zielsgelukkig zijn. 
 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

 

2. VERKEN AL WANDELEND DE VELUWEZOOM

Sommigen onder ons dromen weg bij prachtige foto’s op Instagram of Pinterest, terwijl anderen zich via Google Maps een weg klikken door de wereld. Het idee om op afstand de wereld te ontdekken, klonk nog nooit zo aantrekkelijk. 

Normaal gezien helpt Google Maps je met het verkennen van de grote wegen, maar voor de Veluwezoom maken ze graag een uitzondering. Dat maakt dat je ver van de gebaande paden op virtuele ontdekkingstocht kan gaan. Onderweg kom je hier en daar wielrenners, wandelaars en uitkijkpunten tegen. Wie geduld heeft, kan zelfs Schotse Hooglanders kruisen. 

Voel jij je geroepen om een echte Google Maps wereldreiziger worden? Op dit punt kan je je route over de Veluwezoom starten.

Ga met Google Maps op avontuur door de magische bossen van de Veluwezoom. Foto: Jurjen Drenth in samenwerking met Visit Arhem Nijmegen

Laat je door Columbus het bos insturen!
Ben je een echte bosliefhebber? De Columbus-redactie heeft een complete pagina met leuke tips, wandelingen en verhalen over bossen in Nederland en daarbuiten voor je samengesteld. Plus: Stuur je favoriete bosfoto in en win een weekendje in een natuurhuisje in het bos en vele andere topprijzen!

 

Volg virtueel de kleine paden van de Veluwezoom richting de uitgestrekte heidevelden en stuifzandgebieden. Foto: Jurjen Drenth in samenwerking met Visit Arhem Nijmegen

3. ONTDEK HET KASTEEL CANNENBURCH MET EEN VR-TOUR 

Heb jij ook ooit impulsief een VR-bril uit karton gekocht? Welkom bij de club. Tijd om deze na jaren van stofhappen eindelijk uit de kast te halen. Vanachter je bureaustoel kan je een virtuele rondleiding krijgen door de oude gangen van het Kasteel Cannenburch in Vaassen.

Je weet het misschien niet, maar Nederland telt ontzettend veel kastelen en buitenplaatsen. Ook in het Nationaal Park de Hoge Veluwe vind je flink wat parels. Vaak verkeren deze voormalige 'optrekjes' van rijke adel nog in orginele staat (op wat restauraties na). Met wat fantasie waan je je onmiddellijk in de 19e eeuw. 

 Waan je in de 19e eeuw door het authentieke Kasteel Cannenburch in Vaassen te ontdekken met een VR-bril. Foto: Wikipedia

4. WANDEL ONLINE DOOR HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

Moderne kunst, Neo-impressionisme, Post-impressie en zelfs hier en daar een Van Gogh (lees: de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld): voor ieder wat wils dus. Herbeleef je jeugdige schoolreisjes en zet voet aan het bekende Kröller-Müller Museumcollectie online bezoeken. Dat je de verhalen achter de schilderijen kan lezen, maakt het extra leuk.

Wandel digitaal door de wereldberoemde kunstcollectie van Het Kröller-Müller Museum. Foto: Kröller Museum

Met deze vier tips heb je ongetwijfeld weer even genoeg omhanden. Ben je enthousiast geworden over de Veluwe? Ga er eens echt naar toe. Buiten het hoogseizoen maak je de meeste kans op een verlaten heidelandschap en spaar je bovendien het kwetsbare ecosysteem. Wil je toch liever de paarse heide zien? Sta dan vroeg op en maak een dauwtrapwandeling tijdens zonsopkomst: prachtige foto’s gegarandeerd.

Wil je graag meer tips van en voor bewuste reizigers? Check dan zeker de bestemmingsgids van de Veluwe voor activiteiten en verborgen parels in deze prachtige streek.

Dit artikel is samengesteld met behulp van HoneyguideHoneyguide stimuleert reizen en vrije tijd met een positieve impact. Nederland kent talloze verborgen parels die allemaal bijdragen aan een mooiere, eerlijkere en duurzamere wereld. Met behulp van de duurzame doelen van de VN maakt Honeyguide het gemakkelijk een bewuste keuze te maken. Bezoek Honeyguide voor tips over bewuste slowspots in Nederland en ga op vakantie in eigen land.