De Hoge Veluwe

'506619' door deerik '506619' door deerik

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Stoere mannen

deerik

Een groepje stoere mannen komt aanlopen uit het bos. Ik denk nog net te jong om over een eigen harem te heersen, misschien dat ze volgend jaar sterk genoeg zijn om te heersen.

'498698' door Jelle51 '498698' door Jelle51

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Bronst op de Veluwe

Jelle51

Wandelen op de Hoge Veluwe kan tot 21.00 uur. In de avonduren is het lekker rustig op de Veluwe. Maar in augustus kan het gebeuren dat je een oorverdovend gebrul hoort. Dat is dan een mannetjes edelhert die je hoort. Hij oefent alvast voor de bronsttijd in september/oktober. Tijdens de bronst kan je prachtige foto’s maken . Maar je bent niet alleen als je naar de wildbaan gaat, ik ben er menige reisreporter tegen gekomen. Je kan ook met een boswachter mee op excursie, maar daar moet je wel voor betalen.

'446614' door schenkel '446614' door schenkel

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Paddestoelen

schenkel

Gisteren een dagje Hoge Veluwe gedaan.Heerlijk gewandeld en gefietst en paddestoelen gezocht en gevonden.Een prachtig uniek stukje natuur in eigen land zo mooi is het daar.

'540274' door hbplaatjes '540274' door hbplaatjes

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Hij burlt er op los

hbplaatjes

Toch maar weer eens "wildlife" van eigen bodem. Deze is vorige week genomen tijdens de bronst van de edelherten op De Hoge Veluwe. Hoewel druk, toch ook gezellig en leuk om te fotograferen. Deze bok had een modderbadje genomen. Hij had een flinke groep hindes en liet de andere mannen luidkeels horen dat ze uit de buurt moesten blijven.

'508673' door silly '508673' door silly

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Herfst!

silly

Vandaag was een heerlijke dag om de bossen in te gaan , de paddestoelen schieten overal uit de grond. Heerlijk gefietst op de Veluwe en flink genoten van al het moois wat Nederland ons te bieden heeft.

'506041' door deerik '506041' door deerik

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

De Bronst is Los!

deerik

De Bronst is weer volop los in ons mooie Nationale Park de Hoge Veluwe. In deze periode van het jaar echt volop genieten, de heide staat nog een beetje in bloei en op de Wildbaan volop actie! Afgelopen week wat vroeger op de middag gegaan en eerst genoten van Moeflons en zelfs een paar vossen. Natuurlijk op tijd naar de Wildbaan om van de Edelherten te genieten, maar tot mijn verbazing ook van een grote groep wilde zwijnen. Volop wildlife in Nederland!

'507997' door Simmes Jan '507997' door Simmes Jan

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Beast and beauty

Simmes Jan

Toen ik een categorie moest kiezen voor deze foto, twijfelde ik, want echt wildlife is het natuurlijk niet, deze Schotse Hooglander die ik van het voorjaar fotografeerde in het Deelerwoud. Ik vind het prachtige dieren, daarom heb ik de foto beauty and beast genoemd. Deelerwoud, lente 2015.

'539716' door hbplaatjes '539716' door hbplaatjes

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Vers - versieren

hbplaatjes

Deze foto is gisteren genomen op De Hoge Veluwe. Wat een drukte. Op een dinsdag en dan al statief in statief. Het wordt elk jaar gekker. Het was gisteren licht bewolkt en dat geeft wel mooi licht. Geen beweging door de warmte of vollopende details door warm zonlicht. Deze bok had een harem en was steeds bezig met flemen. De dames wilden niet erg dus op een gegeven moment verzon hij een nieuwe versiertruc. eerst nam hij een uitgebreid modderbad om vervolgens heide in zijn gewei te hangen. Hier komt hij even op adem om ook nog wat aan lichaamsverzorging te doen.

'498875' door Jelle51 '498875' door Jelle51

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Hindes op drift

Jelle51

Er worden vaak foto's van de machtige geweidragers geplaatst.Maar ik vind dat ook een kudde hindes die uit het bos komen een prachtig gezicht. Vanaf begin september zijn deze beelden te schieten.

'521800' door JSpauwen '521800' door JSpauwen

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Damherten in de sneeu

JSpauwen

Verrassend hoeveel mensen de foto mooi vinden. Het komt door de sfeer, denk ik. Alle kleuren zijn opgegaan in een zwart wit decor, de camera van mijn mobieltje kan alleen maar onscherpe foto's maken op deze afstand, maar hierdoor ontstaat er een sfeerbeeld, wat bij dit winters landschap met de damherten past.

'504665' door Zandkorrel '504665' door Zandkorrel

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Paarse Posbank

Zandkorrel

Ik woon niet ver van de Posbank, maar het lukt me nooit om een foto te maken als de hei echt paars is: altijd was ik te vroeg of juist te laat. Dus dit jaar heb ik me maar eens ingeschreven voor een workshop natuurfotografie op de Posbank. En jawel hoor, hij was PAARS! Deze mede-cursiste kleurde mooi in het landschap.

'504780' door hbplaatjes '504780' door hbplaatjes

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

De bronst - wildlife.

hbplaatjes

September is de tijd van de bronst van de edelherten. Vreemd genoeg is die op de Veluwe altijd wat eerder dan in de Oostvaardersplassen. De bokken burlen er op los om indruk op de dames te maken en vijanden af te schrikken. Zeker in het begin zijn de bokken in topvorm. Later nemen de krachten af want met al dat opgewonden gedoe eten ze nauwelijks. Deze bok had een troep hindes bij zich. Meestal gaan ze er even voor staan om te burlen met hun kop in de nek. Deze nam daar de tijd niet voor en deed het al lopend.

'507578' door reysigers '507578' door reysigers

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Verrassend

reysigers

Het is weer herfst en dat geeft weer veel pracht in de vroege ochtend zoals hier. Zijn hier op de Veluwe al heel vroeg en de zonnestralen door de bomen en de belichte spinnenwebben zorgen voor een verrassend, mysterieus geheel. Genieten. Dus: vroeg uit de veren, dat is het, vooral als het zo'n mooie dag is als vandaag. Even openen en hij komt mooier tot zijn recht.

'517734' door kuiken '517734' door kuiken

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Burlen in nationaal..

kuiken

wat een spektakel in het nationaal park de Hoge Veluwe als de herten gaan burlen. Je hoeft niet te zoeken waar ze te vinden zijn want al vroeg staan er lange rijen auto's en nog meer fotografen. Vaak compleet uitgedost in camouflage kleding. Maar goed we kwamen daar voor de herten en die kregen we ook te zien.

'504744' door Zandkorrel '504744' door Zandkorrel

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Ochtendnevel

Zandkorrel

Nog maar een foto van de workshop op de Posbank gisteren. Deze is genomen rond een uur of acht 's ochtends, de foto die ik gisteren plaatste rond een uur of elf. Een wereld van verschil qua licht! Hier zie je mooi het karakter van het landschap met zijn vele glooiingen. Het is trouwens razend druk 's ochtends vroeg op de Posbank. Toen ik aankwam om half acht, was er al een hele batterij fotografen op de terugweg! Rare lui, die fotografen... :-)

'516491' door KHeijlaerts '516491' door KHeijlaerts

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Schotse Hooglanders i

KHeijlaerts

Het wat onbekendere Deelerwoud heeft alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt: uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden in een glooiend landschap, waar je heerlijk kunt wandelen. Het is hier veel rustiger dan in de bekende delen van de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Sinds 2001 mag in het Deelerwoud niet meer op damhert en edelhert gejaagd worden. Het aantal dieren is de laatste jaren flink gegroeid. Er is daardoor een redelijke kans dat je oog in oog komt te staan met groot wild. Er grazen op de heide Schotse hooglanders, die ervoor zorgen dat het unieke open landschap behouden blijft. Ik heb hier ongeveer een maand geleden een leuke combi gemaakt van hardlopen, wild spotten en fotograferen: Eerst een ronde hardlopen en wild spotten. Vervolgens bij de parkeerplaats de cameraspullen opgehaald en met een fotograaf (Jeffrey van Houten) op pad om hier te gaan fotograferen. Na afloop onder het genot van een pizza wat foto's nabesproken. Deze middag was georganiseerd via safari-joggen.nl erg leuke ervaring! We zagen deze groep Schotse hooglanders staan bij deze hoge boom en het plasje, door rustig te doen konden we ze redelijk kort benaderen. We werden wel strak in de gaten gehouden door ze, dichterbij dan dit was een no-go. Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 70mm; ISO100; f/8; 1/100s

'516839' door jomo01 '516839' door jomo01

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Gelukkig Nieuwjaar

jomo01

Mijn beste wensen aan alle RR voor 2016 met mooie reizen en prachtige foto's.Deze foto heb ik deze middag om 15:00 gemaakt in het Kroondomein Het Loo toen plots de mist ineens kwam opzetten.

'444842' door CarlavanOoij '444842' door CarlavanOoij

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Bronsttijd Edelhert

CarlavanOoij

Het is weer bijna zover dat de Edelherten op de Veluwe in de bronst raken. De herten willen dan paren en proberen een zo groot mogelijk aantal hindes in de roedel te krijgen. Daarvoor doen ze erg hun best om zich als sterkste, mooiste en beste 'man' te presenteren. Het Edelhert op deze foto is volgens mij behoorlijk zeker van zijn zaak.

'557665' door hbplaatjes '557665' door hbplaatjes

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Burlen in avondzon op

hbplaatjes

Wildlife van eigen bodem van afgelopen september bij de hertenbronst op de Veluwe. Langs de wildbaan is het op sommige dagen dringen voor een plekkie, maar de plaatjes blijf ik mooi vinden. Zeker als het zonnetje mooi warm licht op het burlende mannetje werpt.

'507625' door Jelle51 '507625' door Jelle51

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

De baas

Jelle51

De dames edelherten krijgen weinig kans om een eigen kerel te kiezen. Deze plaatshert is de baas en dat laat hij weten ook. Terwijl hij door de modder rolt,ziet hij enkele hindes te dicht bij een andere hert komen. Ze worden door de macho op hun plaats gewezen.

'550671' door Simmes Jan '550671' door Simmes Jan

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Sneeuwnevels

Simmes Jan

Deze foto maakte ik aan het einde van een zonnige zondag 2 weken geleden op het Kootwijkerzand. De nevels boven de sneeuw zorgden voor een feeërieke aanblik. Kootwijkerzand, zondag 15 januari 2017.

'508513' door reysigers '508513' door reysigers

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Zonnestralen

reysigers

Het is weer zover , de herfst is begonnen en dat geeft weer veel pracht vooral in de vroege ochtend zoals hier op de Veluwe.,De zonnestralen door de bomen en de belichte spinnenwebben zorgen voor een verrassend, mysterieus geheel. Geopend komt het mooier tot zijn recht

'462365' door Karindewolf '462365' door Karindewolf

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Herfst

Karindewolf

We blijven nog even in de Hoge Veluwe. Wij gaan er jaarlijks minstens een keer een midweek op vakantie om te fietsen, we raken er nooit op uitgekeken, het is er ronduit geweldig, en we hopen er nog vele jaartjes naartoe te gaan!

'449253' door CarlavanOoij '449253' door CarlavanOoij

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Grote Sponszwam...(Sp

CarlavanOoij

Dit is een jonge grote sponszwam. Dat het een jonge zwam is, zie je aan de lichte kleur. Naarmate hij ouder wordt kleurt hij donkerder. Hoewel het een vrij veel voorkomende zwam is heb ik deze soort nooit eerder gezien. De zon scheen er precies op waardoor hij echt opviel in het donkere bos. Hij is vrij groot. Ik schat deze op zo’n 30 cm in doorsnee en 15 cm hoog. Dan wegen ze vaak enkele kilo's. Het blijkt een eetbare zwam te zijn. Op internet zijn verschillende recepten te vinden. Hij is zoetig van smaak. Natuurlijk heb ik hem netjes laten staan. Hoop dat iedereen dat doet.