De Hoge Veluwe

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is gelegen in de provincie Gelderland. Met zijn 5400 hectare is het het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa. Onder meer het Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het park. De Hoge Veluwe kenmerkt zich door de grote heidevelden, idyllische vennetjes en meertjes en bosgebied.

Beste foto's & tips van De Hoge Veluwe

'506619' door deerik '506619' door deerik

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Stoere mannen

deerik

Een groepje stoere mannen komt aanlopen uit het bos. Ik denk nog net te jong om over een eigen harem te heersen, misschien dat ze volgend jaar sterk genoeg zijn om te heersen.

'498698' door Jelle51 '498698' door Jelle51

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Bronst op de Veluwe

Jelle51

Wandelen op de Hoge Veluwe kan tot 21.00 uur. In de avonduren is het lekker rustig op de Veluwe. Maar in augustus kan het gebeuren dat je een oorverdovend gebrul hoort. Dat is dan een mannetjes edelhert die je hoort. Hij oefent alvast voor de bronsttijd in september/oktober. Tijdens de bronst kan je prachtige foto’s maken . Maar je bent niet alleen als je naar de wildbaan gaat, ik ben er menige reisreporter tegen gekomen. Je kan ook met een boswachter mee op excursie, maar daar moet je wel voor betalen.

'446614' door schenkel '446614' door schenkel

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Paddestoelen

schenkel

Gisteren een dagje Hoge Veluwe gedaan.Heerlijk gewandeld en gefietst en paddestoelen gezocht en gevonden.Een prachtig uniek stukje natuur in eigen land zo mooi is het daar.

Laatste De Hoge Veluwe artikelen

Ontdek het mooiste stukje natuur van Nederland: 4 tips om de Veluwe virtueel te verkennen

Nederland is prachtig! Wil jij er deze zomer ook op uit trekken, maar wil je de massa vermijden? Met deze 4 tips ontdek je de Veluwe vanuit je luie stoel. Natuur en avontuur verzekerd! Ben jij klaar om een mooi stukje Nederland te ontdekken? 

Nederland is prachtig! Wil jij er deze zomer ook op uit trekken, maar wil je de massa vermijden? Met deze 4 tips ontdek je de Veluwe vanuit je luie st...