Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Wandelen over de Sint-Pietersberg in Maastricht

Nederland
Europa
EenReiziger

Wandelen over de Sint-Pietersberg in Maastricht

Regelmatig reis ik in Nederland met de trein naar een ander gebied om te verkennen. Eind augustus stapte ik uit op station Maastricht voor de wandeling van 14 kilometer. Uitgerust met een goedkoop treinkaartje, boterhammen, water en een positieve mind-set. Bij aankomst eerst even een kopje koffie gedronken in het centrum bij een ouderwets uitziend cafétje. Nadat het steeds drukker werd op de straten van Maastricht heb ik mijn spullen weer gepakt en richting het station gelopen voor de NS Wandeling. 

Wandeling Sint Pietersberg

Moet zeggen dat de wandeling al direct mijn interesse heeft gewerkt. De route begon met leuke bezienswaardigheden als de Onze Lieve Vrouwe basiliek en een oude watermolen. De weg liep over van stedelijk gebied in prachtige Nederlandse natuur. Op de Sint-Pietersberg geniet je van een prachtig uitzicht. Zeker voor Nederlandse begrippen is dit bovennatuurlijk. Tevens is Fort Sint Pieter hier te bezichtigen.

Op de berg

Bovenop de Sint-Pietersberg heb ik even een broodje gegeten en genoten van het uitzicht. Een zeer geschikte plek om weer even stil te staan en te genieten van het leven. Na enkele minuten pakte ik de route weer op en begon de afdaling. 

België

Leuk aan de route is dat je vanuit Maastricht een stukje België meepakt. Later loop je langs een riviertje retour naar Maastricht. Hier zijn de verbluffende uitzichten over het 'Jekerdal' te bewonderen. 

Moet natuurlijk wel toegeven dat ik mazzel heb gehad met het weer, maar dit is één van de geluks-factoren voor elke wandeling die ik maak. 

Terugreis

Eenmaal aangekomen bij station Maastricht kon ik weer beginnen aan de terugreis. Met een zakje drop zat ik daar weer in de trein richting de Randstad. Omgeven door de drukte van de dag kon ik even bijkomen op de comfortabele stoelen van NS. Heerlijk!