Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Holland op haar mooist

Nederland
Europa
Stan de Haas Fotografie

Holland op haar mooist

Stel je bent een Japanner...

Je hebt vakantieplannen en uiteindelijk besluit je niet weer naar een Aziatisch land te gaan maar een échte verre reis te ondernemen. Afrika trekt je niet bepaald; zo vies allemaal en WiFi zal vast niet overal werken. Tja, wat dan? Amerika of Europa?

Het wordt Europa. Een 9 daagse rondreis die begint in Rome. Daarna een gondeltocht door de kanalen van Venetië, via Wenen naar Parijs. Wel warme kleren meenemen want het is winter in Europa. Oh ja, manneke pis in Brussel bezoeken en uiteindelijk een dag vrij te besteden in Holland want de volgende dag zal je na de citytour in Amsterdam dezelfde middag nog vertrekken vanaf Schiphol terug naar Tokio. Ja, zo doen wij Japanners dat.

Eenmaal in Brussel besluit je dezelfde middag de trein naar Rotterdam te nemen zodat je de volgende ochtend een volle dag te besteden hebt in de omgeving van Rotterdam. Het is winter in Holland en de lucht ziet er dreigend grijs uit maar dat zegt je niks.

Via Booking.com regel je een pensionnetje net buiten Alblasserwaard. (Nog nooit van gehoord) Het is al donker als de taxi je keurig bij het pension afzet. Je bent moe en je besluit meteen te gaan slapen, tanden poetsen doe je morgen wel.

De volgende ochtend open je met een ruk de gordijnen van je kamer maar door de wit bevroren ramen lukt her niet om naar buiten te kijken. Alles is wit?! Beneden wordt je door de vrouw des huizes glimlachend opgewacht en ze geeft je een paar glimmende schaatsen?! Wat moet je hier nou toch mee? Gekke Hollanders... Dan open je de achterdeur en als je voorzichtig door de vers gevallen sneeuw naar buiten schuifelt, dan zie je de molens van Kinderdijk op een presenteerblaadje van sneeuw en verse rijp tegen een strak blauwe lucht. Wow! Op het juiste moment op de juiste plek!

Stel je bent een Japanner...