Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.

Nederland
Europa
GlennHuizinga

Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.

Een paar weken geleden de knoop doorgehakt en een investering gedaan in onze eerste camera. Met zoveel keuze kan het nog best lastig zijn. Wordt het een spiegelreflex of toch een systeemcamera, mmm lastig. Na duidelijk in kaart te hebben gebracht voor wat voor soort fotografie we hem gaan gebruiken zijn we dan eindelijke tot de keuze gekomen: de Panasonic Lumix G80. Beide helemaal blij en klaar om de avontuurlijk wereld van fotografie in te stappen.



Vandaag was het dan eindelijk zo ver, we gaan er mee op pad. Voordat we richting de Veluwe gaan lopen we nog even snel richting de plaatselijke MediaMarkt voor een SD kaart en een case. Nadat we die binnen hebben lopen wij richting het station van Zaandam voor onze reis richting Apeldoorn. Hier aangekomen merken wij al snel dat de treinen door verschillende redenen niet die kant op gaan, helaas. Plan 2: de Utrechtse heuvelrug, een oase van rust net buiten de Randstad. Helemaal top voor de soort fotografie waar wij van gecharmeerd zijn. Maar nee hoor, geen treinverkeer mogelijk.



Plan 3: dichtbij maar zeker de moeite waard. De Zaanse schans, op nog geen 10 minuten van ons huis, prima alternatief(dachten we). Eenmaal aangekomen komen we er achter dat dit in het weekend barst van de touristen(waarschijnlijk doordeweeks ook). Als je je ingesteld hebt op de rust van zowel de Veluwe als die van de Utrechtse heuvelrug is dit een totaal andere belevenis. Bijna overal staan Chineze fotoploegen die voor het perfecte shot gaan. Na een half uurtje acclimatiseren besluiten wij om er voor te gaan! Met de kleine voorkennis die wij hebben wat betreft Diafragma, Sluiterstand en ISO proberen wij de verschillende standen die onze camera te bieden heeft uit. We schieten als snel zo'n 200 beelden en houden het voor gezien. 



Op de terugweg naar huis kijken we elkaar aan en lachen we. Deze situatie is iets wat op elke reisbestemming kan gebeuren en is dus eigenlijk de perfecte test. Door de drukte hebben wij keuzes gemaakt om net even anders dingen vast te leggen waardoor we de touristen ontliepen.

Eenmaal thuisgekomen open ik mijn Macbook en kijk ik zonder verwachtingen naar de geschoten beelden.



Na wat zoeken en kleine correcties kijken we gezamelijk naar onze geschoten beelden, we lachen. Niet slecht dachten we zelf, het kan alleen maar beter worden. Wij kijken nu al uit naar de volgende sessie om lekker te fotograferen. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden. :) Ohja en tips zijn altijd welkom!



Maurena en Glenn



 

Foto's

Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga
Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga
Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga
Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga
Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga
Blog foto
Blog foto
GlennHuizinga