Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nederland

Nederland
Europa
Vulture1960

Levens reis , of reis des levens

Tot mijn 23 dobberde ik maar wat rond in mijn bootje. Zonder een echt doel. Ik gooide wel eens een hengeltje uit. Maar nooit ving ik iets. Maar toen had ik eindelijk beet, en ik haalde deze prachtige vis binnen. Ik wist het gelijk, deze vis ga ik niet terug gooien. Dus 2 jaar later stapten we in ons huwelijksbootje.

Het is even wennen op de huwelijkse boot wie is er kapitein, wie stuurman of bootsman of knecht is. En waar zet je koers naar uit? Maar al snel vonden wij elkaar. We zetten samen de onze route uit. Waar gaan we naartoe? Het word kinderland. We zetten onze koers uit maar het duurt toch wel even voordat we kinderland gevonden hebben. Met alle stress die erbij hoort. We nemen een mooi jonkie aanboort genaamd Sjoerd. Het is een erg mooi land kinderland, dus al snel zetten we weer koers terug naar kinderland. 1,5 jaar later nemen we Koen aanboord! Ook een erg mooi jonkie! Ons bemanning is compleet !

Met 2 kinderen aanboord vaar je een andere koers. Niet zo avontuurlijk maar wel mooi! Maar we genieten wel. Met zijn allen. De jaren gaan voorbij. Er zijn moeilijke jaren. De stuurman is het niet altijd eens met de koers van de kapitein! Gelukkig stelt de kapitein de koers bij! Geen aanvaring, die het huwelijk op de klippen laat lopen, met alle gevolgen van dien!

De tijd vliegt voorbij. Eerder dan verwacht verkiezen de kinderen zelf het ruime sop! Het is ineens rustig aan boord! Weer een heel ander leven en een heel andere koers! Je kan dan ook wat verder varen. Maar dat is na 20 jaar dezelfde koers wel heel avontuurlijk. Dat gaat gepaard met vallen en opstaan! Maar samen ben je sterk! En ontdek je andere werelden. Stap voor stap een mooie ontdekking. Maar voor beiden geld het is vooral genieten!

Dan koopt een van de kinderen zijn eigen boot! Hij vind zijn stuurvrouw/kaptein. En vaart de woelige zee op. Hun eigen koers hun eigen plannen. Mooi om te zien! Maar in je achterhoofd denk je wel, Zullen zei die grote golven van het leven weten te overwinnen? Dat zijn de zorgen die iedere ouder heeft! Het vertrouwen is er wel! Maar je weet maar nooit! Er kan altijd een orkaan of walvis langskomen!

Maar het is hun koers, en hun keus daarin kun je ze allen maar steunen. Ze moeten hun eigen weg vinden en hun eigen zeeën bevaren. Hoe ze dat doen, daar kun je ze alleeën maar in steunen! Als ze hulp nodig hebben, als matroos of als dekknecht, dan help je ze onvoorwaardelijk! Dat is liefde !

Zo is de levens cyclus rond! En varen we allemaal onze behouden vaart!

Schipper Ahoy!