Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

2 jaar RR

Nederland
Europa
Marjolijn

2 jaar RR

Terwijl ik wat foto’s op de site bekijk, realiseer ik me dat ik deze week twee jaar RR ben. Tijd voor nostalgie en een terugblik.
Bij een bezoek aan de Vakantiebeurs in Utrecht begin 2008 stuit ik toevallig op een stand van Columbus en neem een flyer mee. Er blijken prijzen te verdienen, waaronder een reis. Dat lijkt me wel wat, dus ingeschreven en ingelogd.
Ik was net terug uit Egypte, en plaatste een selectie Egyptefoto’s. Het werd me al snel duidelijk dat ik in de competitie geen partij was, maar het was wel spannend om te zien of mijn foto’s een waardering kregen.
Juni 2008 kwam er de mogelijkheid om reacties op elkaars homepage te plaatsen. Ik schrok een beetje toen ik in augustus een eerste reactie ontving, maar werd daarin ook actiever.
Schreef ik eerst altijd voor mijzelf een vakantieverslag, zomer 2008 besloot ik het verslag te maken in de vorm van RR-tips. Dat bleek me niet zo goed af te gaan, maar inmiddels was het mogelijk blogs te schrijven. Na een aarzelend begin kreeg ik voorjaar 2009 de smaak te pakken, mijn vakantieverslag van een reis door Marokko bestond nu uit een aantal RR-blogs. Voor de reis had ik nu ook tips van andere RR’s bekeken. Vooral bij een bezoek aan Rome in mei 2009 bleken de RR-tips goed van pas te komen. Een enkele keer trof ik na thuiskomst tot mijn verrassing reisgenoten ook als RR op de site.
Af en toe was ik door drukte op het werk en privé-omstandigheden even een “slapende” RR. Na één zo’n periode van inactiviteit bleken er verbazingwekkende groepsprocessen gespeeld te hebben. Er was plagiaat gepleegd, er waren foto’s anoniem afgewaardeerd, mensen haakten boos en teleurgesteld af, maar kwamen gelukkig soms ook weer terug, er was ingegrepen in het klassement. Eerder had ik zelf ook meegemaakt dat ik kennelijk over de schreef was gegaan door een Sinterklaasfoto te plaatsen die al snel verwijderd was.
Maar ik blijf een enthousiaste RR. Per saldo heeft het me veel opgeleverd:
- inspirerende, prachtige foto’s van collega RR’s
- nuttige tips bij de voorbereiding van een reis
- door het schrijven van tips en blogs een andere, meer bewuste kijk op mijn reisbestemming
- leuke en leerzame reacties op mijn eigen foto’s, tips en blogs.
Columbus reisreporter is een spel waar ik graag aan meedoe.

Foto's

f552b.jpg
f552b.jpg
Marjolijn
1888a.jpg
1888a.jpg
Marjolijn
6dd8c.jpg
6dd8c.jpg
Marjolijn