Nederland Artikelen & Blogs

Handige Tips

Zo reis je vanaf € 7 met de trein door Nederland. 4 tips

Gepubliceerd: 06 okt 2017

Het is algemeen bekend: voor een NS-treinkaartje moet je (te) diep in de buidel tasten. Want laten we eerlijk zijn, € 52,60 voor een retourtje Maastricht – Groningen is toch wáánzin?! Met deze 4 tips regel jij net als wij spotgoedkope treinkaartjes.

Columbus Travel
Columbus Travel


€ 52,60 voor een NS-retourtje? Voor dat geld zit je aan de andere kant van Europa! (Foto: Reisreporter vulture1960)

1. Vanaf € 19 retour – Spoordeelwinkel

De NS Spoordeelwinkel is altijd een goede plek om je zoektocht naar een goedkoop treinkaartje te beginnen. Via deze website verkoopt de NS combinatietickets. Zo kun je er op dit moment een ‘Treinkaartje + Tijdschrift’-combinatieticket kopen. Deze combo – een dagretour en een AKO-tijdschriftvoucher – kost je € 19.  

2. Vanaf € 10,25 enkel – Actie van de Dag

Via de dealwebsite Actie van de Dag kun je geregeld goede (trein)deals op de kop tikken. Wat dacht je van € 20,50 voor twee losse enkeltjes? De heen- en terugweg hoeven niet op dezelfde dag te vallen.

3. Vanaf € 19 retour – Aangesloten ketens

Goed, de verkoopperiode voor het ‘AH treinkaartje’ mag er dan nét opzitten, maar feit is dat het zich kan lonen om de acties van aangesloten supermarkten en drogisterijen in de gaten te houden. Zo kon je bij Albert Heijn de afgelopen periode dus een treinkaartje en wrapvoucher (te verzilveren bij AH to Go) aanschaffen voor € 19. Andere ketens die regelmatig goedkope treinkaartjes aanbieden zijn Etos, Kruidvat en HEMA.

4. Vanaf € 7 retour – NS

Ga je met een groep op stap? Als je met minimaal vier (€ 55) en maximaal tien (€ 70) personen naar hetzelfde station reist, kun je gebruik maken van het NS Groepsretourtje. Reis je met z’n vieren? Dan betaal je slechts € 13,75 p.p. Reis je met z’n tienen? Dan betaal je slechts € 7 p.p. De reis moet dan wel op dezelfde dag en ná negen uur ’s ochtends (op werkdagen) plaatsvinden. Soms kan het al voordeliger zijn om met slechts drie personen gebruik te maken van een Groepsretour.

Redactietips

  • Download gratis de ‘Treinkaartjes’-app en blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen van goedkope treinkaartjes. Beschikbaar voor Android en Apple.
  • Als je er vroeg genoeg bij bent, kun je via NS Internationaal voordelige treinkaartjes scoren voor bijvoorbeeld Parijs (vanaf € 35), Berlijn (vanaf € 39) en Londen (vanaf € 59).
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Gratis, kort parkeren op Schiphol? Forget it! Dit verandert

19 okt 2017, Moet jij naar Schiphol om iemand af te zetten of op te halen? Voorheen mocht je je auto nog een kwartier lang gratis parkeren. Dat verandert nu.

0
Handige Tips
Knoop in je oren: zó laat moet je op het vliegveld zijn

04 okt 2017, Hoe laat moet je aanwezig zijn op de luchthaven? Veel reizigers vinden het nog steeds lastig om in te schatten. Bij dezen helpen we je voor eens en voor altijd van je tijdstress af. Met uitzondering van Schiphol in de zomer, is dít hoe laat je in...

0
Reportage
Columbus-GPX-trail in eigen land. Zo doe je ‘m zelf

29 sep 2017, Het is iets wat Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot graag doen als ze wandelen: zich niet aan de officiële paden houden maar wild rondzwerven door het landschap. Zo gezegd, zo gedaan, want in editie 68 lees je over hun zwerft...

0

Reacties van bezoekers Reageer

vulture1960

Door: vulture1960 • Geplaatst op

Wat leuk dat jullie mijn foto hier voor gebruiken!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.