Zo reis je vanaf € 7 met de trein door Nederland. 4 tips image
Lkoedam

Zo reis je vanaf € 7 met de trein door Nederland. 4 tips

Het is algemeen bekend: voor een NS-treinkaartje moet je (te) diep in de buidel tasten. Want laten we eerlijk zijn, € 52,60 voor een retourtje Maastricht – Groningen is toch wáánzin?! Met deze 4 tips regel jij net als wij spotgoedkope treinkaartjes.



€ 52,60 voor een NS-retourtje? Voor dat geld zit je aan de andere kant van Europa! (Foto: Reisreporter vulture1960)



1. Vanaf € 19 retour – Spoordeelwinkel



De NS Spoordeelwinkel is altijd een goede plek om je zoektocht naar een goedkoop treinkaartje te beginnen. Via deze website verkoopt de NS combinatietickets. Zo kun je er op dit moment een ‘Treinkaartje + Tijdschrift’-combinatieticket kopen. Deze combo – een dagretour en een AKO-tijdschriftvoucher – kost je € 19.  



2. Vanaf € 10,25 enkel – Actie van de Dag



Via de dealwebsite Actie van de Dag kun je geregeld goede (trein)deals op de kop tikken. Wat dacht je van € 20,50 voor twee losse enkeltjes? De heen- en terugweg hoeven niet op dezelfde dag te vallen.



3. Vanaf € 19 retour – Aangesloten ketens



Goed, de verkoopperiode voor het ‘AH treinkaartje’ mag er dan nét opzitten, maar feit is dat het zich kan lonen om de acties van aangesloten supermarkten en drogisterijen in de gaten te houden. Zo kon je bij Albert Heijn de afgelopen periode dus een treinkaartje en wrapvoucher (te verzilveren bij AH to Go) aanschaffen voor € 19. Andere ketens die regelmatig goedkope treinkaartjes aanbieden zijn Etos, Kruidvat en HEMA.



4. Vanaf € 7 retour – NS



Ga je met een groep op stap? Als je met minimaal vier (€ 55) en maximaal tien (€ 70) personen naar hetzelfde station reist, kun je gebruik maken van het NS Groepsretourtje. Reis je met z’n vieren? Dan betaal je slechts € 13,75 p.p. Reis je met z’n tienen? Dan betaal je slechts € 7 p.p. De reis moet dan wel op dezelfde dag en ná negen uur ’s ochtends (op werkdagen) plaatsvinden. Soms kan het al voordeliger zijn om met slechts drie personen gebruik te maken van een Groepsretour.



Redactietips




  • Download gratis de ‘Treinkaartjes’-app en blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen van goedkope treinkaartjes. Beschikbaar voor Android en Apple.

  • Als je er vroeg genoeg bij bent, kun je via NS Internationaal voordelige treinkaartjes scoren voor bijvoorbeeld Parijs (vanaf € 35), Berlijn (vanaf € 39) en Londen (vanaf € 59).