Versneld naar de gate op Schiphol? Zo doe je het image
Lkoedam

Versneld naar de gate op Schiphol? Zo doe je het

Vliegen vanaf Schiphol is voor veel passagiers een crime. In de zomermaanden werd het vanwege de drukte zelfs aangeraden om zo’n vier uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Voor reizigers die alleen met handbagage reizen, is er nu een handige oplossing. Zó mijd je de drukte.



Onmiskenbaar: de luchtverkeerstoren op Schiphol (Foto: Reisreporter robertmeerding)



Schiphol experimenteerde in de zomer al met zogenaamde ‘small bags only’-doorgangen, die uitsluitend waren bestemd voor reizigers met handbagage. De doorgangen bleken een succes, want ze stimuleerden reizigers om licht te reizen en versnelden de wandeling naar de gate aanzienlijk. Daarom krijgen ze nu tot en met de herfstvakantie een vaste plaats en ruimere openingstijden. Of ze ook ná de herfstvakantie open blijven, is nog niet duidelijk.



Wat betekent dit voor jou?



Vlieg jij binnenkort vanaf Schiphol en wil jij de drukte vermijden? Reis dan met één handbagage item (géén trolley) met een formaat van 40 x 30 x 20 cm. De openingstijden van de ‘small bags only’-doorgangen zijn tot en met de herfstvakantie als volgt: in vertrekhal 1 van 03.00 tot 20.00, in vertrekhal 2 van 06.00 tot 16.00 en in vertrekhal 3 van 06.30 tot 20.30.