Zelf bagage inchecken op Schiphol image
Jan-Petra

Zelf bagage inchecken op Schiphol

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

Passagiers plaatsen hun koffer in het nieuwe apparaat en voeren hun persoons- en vluchtgegevens zelf in. De afhandeling verloopt vervolgens automatisch. De proef duurt een half jaar. Een prototype van hetzelfde systeem werd eerder al getest.

Wachtrijen terugdringen
De introductie van de service maakt deel uit van een programma op Schiphol om het reisproces voor reizigers gemakkelijker te maken en wachtrijen terug te dringen. Inchecken kon je al zelf doen bij de self-service kiosk of via internet. Nu is ook de bagage aan de beurt.

Vast onderdeel check-in
Als de proef succesvol blijkt, zal de self-service baggage drop-off een vast onderdeel worden van het check-in proces op Schiphol. Hierbij wordt nadrukkelijk geluisterd naar de ervaringen van passagiers, aldus Schiphol.

Vertrekhal
De nieuwe apparatuur staat in Vertrekhal 2 bij balie 12. Alleen passagiers van de KLM en partners met instapkaart en één stuk bagage, kunnen meedoen aan de proef.