Liever groepsreis dan bonnefooi image
Jan-Petra

Liever groepsreis dan bonnefooi

Steeds meer Nederlanders reizen niet meer op de bonnefooi, maar kiezen voor een georganiseerde reis. Meer dan de helft van de vakanties naar het buitenland werd als een pakket bij een reisbureau geboekt, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

De tijd dat vakantiereizigers met hun hele hebben en houden in de kofferbak naar de zon reden, is voorbij. Georganiseerde reizen worden steeds populairder. Vorig jaar gingen 12,5 miljoen Nederlanders gezamenlijk 35 miljoen keer op vakantie. Twee derde van deze vakanties is voor langere tijd. België, Duitsland en Frankrijk zijn de populairste bestemmingen. Voor kortere tripjes bleef 71 procent in eigen land.

Opkomst internet
De ANVR, overkoepelende organisatie van de reisbureaus, denkt dat de opkomst van internet een grote rol speelt bij de groeiende populariteit van georganiseerde reizen. Reizigers kunnen makkelijker informatie over de bestemming opzoeken en kunnen gelijk een reis of overnachting boeken. In het afgelopen half jaar zag de ANVR het aantal reizen met 4 procent reizen, mede door de lange meivakantie.

Dertien dagen
Nederlanders gaan gemiddeld dertien dagen op vakantie in het buitenland, volgens het CBS. Binnenlandse reizen duren ongeveer tien dagen. Ongeveer 80 procent gaat één of meer keer per jaar op vakantie.

Merk jij ook dat je steeds meer via reisbureaus vakanties boekt? Of stippel je liever je eigen route uit? Laat het ons weten!