Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Diner op vijftig meter hoogte

Gepubliceerd: 10 mei 2008
0

Dineren op hoog niveau kan vanaf nu letterlijk bij het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. Op vijftig meter hoogte kun je bungelend aan een hijskraan, genieten van een diner met een niet te evenaren uitzicht over Amsterdam.

Hijskraan
Een hijskraan, een rechthoekige tafel, een kok en maximaal 22 gasten. Dat zijn de ingrediënten voor een 'Dinner in the Sky.' Restaurantpersoneel serveert eten en drinken vanuit het midden van de tafel. Het concept is naar Nederland gehaald door Showbusiness Entertainment uit Almere. Dineren op grote hoogte kon al eerder in onder andere Dubai, Boedapest en Las Vegas.

Lancering in Amsterdam
Afgelopen week vond de lancering plaats in Amsterdam. Volgens Leon Lansbergen, samen met Chander Hoogstaf de eigenaar van Showbusiness Entertainment, was het een groot succes. 'We worden op dit moment overspoeld met aanvragen, ook veel van zakenmensen uit het buitenland', vertelt hij. Lansbergen schat dat 95 procent van de aanvragen door zakenmensen wordt gedaan. 'Maar we krijgen ook aanvragen van mensen met een landgoed in Blaricum en Laren. Het kan allemaal.'

Museumplein
In eerste instantie wilden Lansbergen en Hoogstaf de tafels op het Amsterdamse Museumplein de lucht in takelen. Helaas kregen ze hier geen toestemming voor. 'De gemeente Amsterdam heeft in zijn beleid staan dat attracties multicultureel en voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Ze vonden dat Dinner in the Sky dat niet was. Jammer, want het Museumplein was een prachtplek geweest.'

Geen kermisattractie
Mövenpick Amsterdam gaat in de toekomst met Showbusiness Entertainment arrangementen aanbieden waarbij een Dinner in the Sky gecombineerd wordt met een hotelovernachting. Daar zit wel een behoorlijk prijskaartje aan. Het afhuren van een tafel voor een zes uur durend hoogstaand diner kost ongeveer 22000 euro, exclusief transportkosten. 'We zijn geen kermisattractie die hamburgers bakt op vijftig meter hoogte. Het moet puur kwaliteit zijn. Verwacht dus ook alleen maar het beste eten', aldus Lansbergen.

Hoogtevrees
Zelfs als je hoogtevrees hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je voeten geen contact met de aarde hebben, je geen last hebt van hoogtevrees. 'Het is hetzelfde als wanneer je in een vliegtuig zit. Dan merk je ook niks van hoogtevrees', legt Lansbergen uit. Aan de seizoenen is ook gedacht: de stoelen hebben allemaal stoelverwarming en er is een doorzichtig zeil dat om de tafel gehangen kan worden, mocht het regenen. Alleen met windkracht zeven of acht is het niet vertrouwd om de lucht in te gaan.

Te huur
Maximaal twee tafels zijn op dit moment te huur. Ze kunnen op elke locatie worden neergezet, als er maar genoeg ruimte is en er een vergunning verleend wordt. Dinner in the Sky is tot 12 mei te bewonderen op het evenement Eindhoven Culinair. Daarna zullen de tafels steeds op een andere plek in Nederland opduiken. Kijk voor meer informatie op de site van Showbusiness Entertainment.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Handige Tips
Nu het nog kan ... De leukste stadsstranden van Nederland

06 sep 2017, Voor zon en zand in eigen land hoef je niet per se de Noordzee op te zoeken. Op genoeg andere plekken in Nederland kun je terecht voor een potje beachvolleybal of een frisse duik. Dit zijn onze favoriete stranden in hartje stad.

0
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Gratis parkeren op Schiphol regel je zo!

24 aug 2017, Baal jij ook altijd zo als je na je landing op Schiphol of Eindhoven Airport flink wat duiten neer moet leggen voor de parkeerkosten van je auto? Dan word jij vast héél blij van deze slimme oplossing, waar je nota bene ook nog eens geld aan kan ...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.