Amsterdam in beeld op Schiphol image
Jan-Petra

Amsterdam in beeld op Schiphol

Schipholreizigers kunnen op het vliegveld genieten van het kunstwerk 'Tracing Reality' van Daniëlle Kwaaitaal. Kolossale fotomontages van Amsterdam en omgeving sieren vanaf deze week de glaswanden op Schiphol.

Op de 450 vierkante meter grote glazen wand tussen de B- en C-pier is gisteren de laatste folie bevestigd waarop fotomontages zijn geprint van een reeks beelden die in en rondom Amsterdam zijn gemaakt.

Denkbeeldige cirkel
Kunstenares Daniëlle Kwaaitaal trok een denkbeelde cirkel om Amsterdam en maakte foto's van de Zuidas, het Amsterdamse Bos, de bloemenveiling van Aalsmeer en een polderlandschap. Passagiers worden op de roltrap langs de beelden gevoerd. 'Voor een kunstenaar is dit een buitenkans', zegt Kwaaitaal tegenover de Volkskrant. 'Natuurlijk komt dat door de oppervlakte, maar ook door het aantal bezoekers. Je hebt hier een miljoenpubliek - wie droomt daar nu niet van?'

Rustpunt
Schiphol heeft een naam hoog te houden als het gaat om kunst. Met zijn verzameling wil Schiphol een rustpunt vormen op de luchthaven. Het kunstwerk van Daniëlle Kwaaitaal is het resultaat van een kleine wedstrijd die de kunstcommissie van Schiphol uitschreef. De commissie organiseert vaker ontwerpwedstrijden voor jonge aankomende kunstenaars.