Geen chocomelk maar salsa image
Herman m

Geen chocomelk maar salsa

Tegen zo'n druilerig wintergevoel is een prima remedie. Ga een avondje dansen op exotische muziek! Ook een goede oefening voor je volgende reisje naar het Caribische gebied: op 29 december wordt tijdens de maandelijkse Salsa Casa Loca-avond in het Rode Hart in Utrecht, een salsa- en zoukworkshop gegeven.

Op de zwoele noten van Caribische en Braziliaanse muzikanten worden je de kneepjes van het salsa- en zoukdansen bijgebracht. Om half tien begint de salsaworkshop en ondertussen gaat in een andere zaal om kwart over tien de zoukworkshop van start. Zouk is een relatief nieuwe uitvinding van de warmbloedige Brazilianen. Meest opvallend aan deze dans is de zwierige, zwoele manier waarmee (lange) haren achterover worden gezwaaid. Niet te verwarren met headbangen: dit is waarachtig dansen met je haar!

Er zijn zaterdag verschillende dj’s en professionals die laten zien dat ze de kunst van salsa en zouk verstaan. Na je les ben jij misschien wel degene die kan showen. Klinkt goed? Kijk dan hier voor meer informatie.