Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Revolutionair vliegtuig op komst

Gepubliceerd: 02 aug 2007
1

De tijd dat we onze huidige vliegtuigen alleen nog kunnen bewonderen in musea is dichterbij dan we denken. Boeing en een projectgroep van studenten en professoren aan de TU Delft werken hard aan een revolutionair ontwerp van hét toekomstige vliegtuig.

Alles wat kosten kan verlagen, de efficiëntie vergroten en de CO2-uitstoot verkleinen wordt door het onderzoeksteam onder de loep gelegd. Aan de hand hiervan kunnen de meest ongewone ontwerpen ontstaan. Zoals een propelleraandrijving in plaats van straalmotoren. Of wat dacht je van een vliegtuig zonder vleugels, een soort UFO? De Blended-Wing Body die Boeing ontwikkelt lijkt daar erg veel op. Er zouden in zo’n toestel makkelijk 800 mensen passen, maar door de ronde vorm zouden de passagiers bochten veel heftiger ervaren. Een spuugzakje is dan geen overbodige luxe!

De reden voor het onderzoek naar een beter ontworpen vliegtuig is de enorm groeiende luchtvaart. Wetenschappers verwachten dat de CO2-uitstoot zal stijgen van twee procent naar vijf procent in 2050. De huidige toestellen blijken daarom niet op te kunnen tegen de groeiende sector. Er moeten zuinigere, meer efficiënte toestellen voor in de plaats komen die meer mensen met minder CO2-uitstoot kunnen vervoeren en minder geluidsoverlast veroorzaken.
Over vier jaar verwacht men het ontwerpconcept af te hebben, maar het duurt nog even voordat reizigers aan boord mogen. Het toestel zal naar verwachting in 2020 in de luchtvaart geïntegreerd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Gratis, kort parkeren op Schiphol? Forget it! Dit verandert

19 okt 2017, Moet jij naar Schiphol om iemand af te zetten of op te halen? Voorheen mocht je je auto nog een kwartier lang gratis parkeren. Dat verandert nu.

0
Handige Tips
Zo reis je vanaf € 7 met de trein door Nederland. 4 tips

06 okt 2017, Het is algemeen bekend: voor een NS-treinkaartje moet je (te) diep in de buidel tasten. Want laten we eerlijk zijn, € 52,60 voor een retourtje Maastricht – Groningen is toch wáánzin?! Met deze 4 tips regel jij net als wij spotgoedkope treink...

1
Handige Tips
Knoop in je oren: zó laat moet je op het vliegveld zijn

04 okt 2017, Hoe laat moet je aanwezig zijn op de luchthaven? Veel reizigers vinden het nog steeds lastig om in te schatten. Bij dezen helpen we je voor eens en voor altijd van je tijdstress af. Met uitzondering van Schiphol in de zomer, is dít hoe laat je in...

0

Reacties van bezoekers Reageer

sandragyles

Door: sandragyles • Geplaatst op

Ik ben benieuwd! Volgens mij is de luchtvaart aan innovatie toe.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.