Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kofferdieven trappen in val

Gepubliceerd: 15 dec 2009
4

Het zou zo maar kunnen gebeuren dat je opeens iemand op Schiphol ziet rondlopen met spullen die in jouw bagage zaten.

Op Schiphol zijn gisterochtend medewerkers van de bagageafhandeling gearresteerd. Zij werden op heterdaad betrapt toen ze luxe goederen uit de koffers van reizigers stalen. Dit meldt de Telegraaf.

Lokkoffers

De marechaussee heeft de afgelopen tijd verschillende klachten gekregen van reizigers. Veel vakantiegangers misten spullen in hun bagage. Om dit ‘lek’ te kunnen vinden, heeft de beveiliging van de luchthaven lokkoffers met luxe goederen en geld verstopt tussen de andere incheckbagage.

Veiligheidscamera's

Op de beelden van de veiligheidscamera’s is te zien hoe de medewerkers de koffers openen en het geld en de elektronica in hun eigen rugzak stoppen. Op basis van de beelden zijn ze gearresteerd.

Handel

Volgens een ex-werknemer die ook aan de bagageband van Schiphol heeft gewerkt, is er zelfs een soort van handel in de gestolen goederen: 'Wat de bagagehandelaars voorbij zien komen in de bagage wat hen aanspreekt houden ze zelf, of proberen ze door te verkopen'.

Gesmeten

Volgens oud-medewerkers is het zeker geen nieuwe tendens dat er gestolen wordt uit de bagage van reizigers. Bovendien wordt er niet zorgvuldig met de koffers omgegaan. Volgens de ex-employees wordt er in het depot met bagage gesmeten alsof het grofvuil is. Ook worden koffers opzettelijk vernield.

Bagageafhandeling

Naast de diefstal en het gooi- en smijtwerk met koffers is er nog meer mis met de bagageafhandeling. Zo werken sommige medewerkers zo langzaam dat sommige bagage het vliegtuig niet haalt of zelfs met hele andere zaken bezig zijn zoals hun collega’s van eten voorzien.

Schiphol

Schiphol zegt voor dit alles in het geheel niet verantwoordelijk te zijn. De luchthaven heeft de bagageafhandeling namelijk uitbesteed.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Handige Tips
Nu het nog kan ... De leukste stadsstranden van Nederland

06 sep 2017, Voor zon en zand in eigen land hoef je niet per se de Noordzee op te zoeken. Op genoeg andere plekken in Nederland kun je terecht voor een potje beachvolleybal of een frisse duik. Dit zijn onze favoriete stranden in hartje stad.

0
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0

Reacties van bezoekers Reageer

tmoerkens

Door: tmoerkens • Geplaatst op

Baggage wordt ook gecontroleerd.
Op de terugweg van een reis naar Lapland was een aansteker in de voering van mijn skibroek geschoten.
Dat was blijkbaar toch een plek waar alleen de scanner hem kon vinden.
Er zat wel netjes een briefje in mijn rugzak. Hierop vermeld waarom mijn bagage geopend was.

Goedkopen bedrijven inhuren die onbetrouwdaar personeel inzetten zou zeker wel de verantwoording van de luchthaven moeten zijn.
We wonen toch niet in een Bannanenrepubliek.
Maar het was al langer bekent, diefstal op schiphol is de laatste jaren regel i.p.v. uitzondering

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Het gebeurt overigens niet alleen op Schiphol. Ook in landen als Griekenland, Zweden en de VS hebben wij meegemaakt dat onze tas was doorzocht. Gelukkig vonden ze geen waardevolle spullen. Die hebben we in de handbagage.

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Belachelijk. Ik begrijp ook niet dat Schiphol zich niet verantwoordelijk voelt. Uiteindelijk is de gedupeerde het slachtoffer. Schiphol is het aanspreekpunt en krijgt zo ook een slechte naam. Het personeel moet daar meer gecontroleerd kunnen worden en het contract met het desbetreffende bedrijf dient men te ontbinden!

btmgrefkens

Door: btmgrefkens • Geplaatst op

Schandalig dat Schiphol meent niet verantwoordelijk te zijn voor dit alles omdat ze het uitbesteden. Maar als Schiphol dus het betreffende bedrijf inhuurt dat niet betrouwbare en goed functionerend blijkt te zijn, is het de taak van Schiphol om een ander bedrijf in te huren !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.