Kofferdieven trappen in val image
Nadine

Kofferdieven trappen in val

Het zou zo maar kunnen gebeuren dat je opeens iemand op Schiphol ziet rondlopen met spullen die in jouw bagage zaten.

Op Schiphol zijn gisterochtend medewerkers van de bagageafhandeling gearresteerd. Zij werden op heterdaad betrapt toen ze luxe goederen uit de koffers van reizigers stalen. Dit meldt de Telegraaf.

Lokkoffers

De marechaussee heeft de afgelopen tijd verschillende klachten gekregen van reizigers. Veel vakantiegangers misten spullen in hun bagage. Om dit ‘lek’ te kunnen vinden, heeft de beveiliging van de luchthaven lokkoffers met luxe goederen en geld verstopt tussen de andere incheckbagage.

Veiligheidscamera's

Op de beelden van de veiligheidscamera’s is te zien hoe de medewerkers de koffers openen en het geld en de elektronica in hun eigen rugzak stoppen. Op basis van de beelden zijn ze gearresteerd.

Handel

Volgens een ex-werknemer die ook aan de bagageband van Schiphol heeft gewerkt, is er zelfs een soort van handel in de gestolen goederen: 'Wat de bagagehandelaars voorbij zien komen in de bagage wat hen aanspreekt houden ze zelf, of proberen ze door te verkopen'.

Gesmeten

Volgens oud-medewerkers is het zeker geen nieuwe tendens dat er gestolen wordt uit de bagage van reizigers. Bovendien wordt er niet zorgvuldig met de koffers omgegaan. Volgens de ex-employees wordt er in het depot met bagage gesmeten alsof het grofvuil is. Ook worden koffers opzettelijk vernield.

Bagageafhandeling

Naast de diefstal en het gooi- en smijtwerk met koffers is er nog meer mis met de bagageafhandeling. Zo werken sommige medewerkers zo langzaam dat sommige bagage het vliegtuig niet haalt of zelfs met hele andere zaken bezig zijn zoals hun collega’s van eten voorzien.

Schiphol

Schiphol zegt voor dit alles in het geheel niet verantwoordelijk te zijn. De luchthaven heeft de bagageafhandeling namelijk uitbesteed.



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.