Crossing Border festival 2009 image
Koenthal

Crossing Border festival 2009

Crossing Border is hét festival waar een combinatie van literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat.

Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 november hebben schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten de touwtjes in handen in het centrum van Den Haag.

Crossing Border

Crossing Border zoekt naar de unieke combinaties van gesproken woord, met muziek, film en beeldende kunst. De aandacht gaat uit naar zowel grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld als naar de (nu nog) onbekende kunstenaars. De nadruk ligt niet alleen op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek, maar ook op de relatie met andere kunstdisciplines.

Zeventiende editie

Dit jaar vindt de zeventiende editie van het festival plaats. De afgelopen jaren heeft het zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa.

Openingsavond

De openingsavond van het Crossing Border festival vindt plaats op 19 november in het Theater aan het Spui. Auteurs Sandro Veronesi en Nicolai Lilin gaan tijdens deze avond met elkaar in gesprek over de macht van literatuur en het belang van het vrije woord. De discussie start om 20:15u en er dient vooraf gereserveerd te worden via info@crossingborder.nl.

Programma

Het publiek kan zijn eigen programma

De Optimist

Te midden van alle optredens zal dit jaar ook het digitale, culturele magazine De Optimist zijn opwachting maken. In de Optimistische Wonderkamer wordt de de bezoeker kunst, muziek en intieme voordrachten geboden door aanstormend talent en de kun je je overgeven aan een ontspannen en optimistische loungesessie.

Uitverkocht

De kaartjes voor vrijdagavond en zaterdagavond zijn helaas uitverkocht, maar voor de andere dagen zijn er nog wel kaarten beschikbaar.


Bekijk hier promo's van voorafgaande edities van het festival.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.