Thuis vliegtuigjes spotten image
Wilfried

Thuis vliegtuigjes spotten

Waar je op de snelweg nog kunt zien hoe druk het is, lijkt de hemel een groot leeg ruim. Dat Schiphol één van de drukste vliegvelden van Europa is, is ons welbekend, maar aan de Nederlandse hemel niet altijd af te lezen. Maar je hoeft niet meer uit je raam te staren om het te geloven.

De interactieve webapplicatie Casper, dat vorige week gelanceerd werd, laat je namelijk al het verkeer van en naar Schiphol zien. Via een laag die gebouwd is over Google Maps, kun je alle vliegtuigen volgen die landen en vertrekken op onze polderluchthaven.

Wie, wat, waar, waarheen

Het gaat zelfs verder dan speelgoedvliegtuigjes op de scherm: je kunt zien wat voor toestel (via een plaatje) van welke maatschappij, waar op welke hoogte vliegt. Ook kun je kijken waar het toestel vandaan komt of waar het naartoe gaat.

Herbeleven

Wil je dus controleren of je schoonmoeder veilig aankomt op Schiphol, dan hoef je alleen even het internet op te gaan. Maar wellicht ben je dan te laat op het vliegveld om haar op te halen. Gelukkig kun je ook achteraf vluchten herbeleven en zelfs tot 100x versneld afspelen. Al weet je dan natuurlijk al dat ze veilig geland is.


Bekijk de vluchten zelf in realtime.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.