Amsterdam heeft 3D stadsgids image

Amsterdam heeft 3D stadsgids

Of je nu als wereldreiziger een stop maakt in Amsterdam of als Nederlander een dagje Amsterdam aandoet, verdwalen doe je er in ieder geval niet meer met de interactieve Amsterdam 3D Guide.

Sinds gisteren heeft Amsterdam er een driedimensionale reisgids bij. Dit is de eerste 3D reisgids ter wereld en is tot nog toe alleen bruikbaar met een iPhone. De makers van Eatdrinketc.com hebben in negen maanden een complete gids gebouwd met actuele informatie over onder andere bars, cafés en restaurants, hotels, coffeeshops en bezienswaardigheden. Met de gids kun je op elke plek in Amsterdam zien wat er in de desbetreffende buurt te doen is, hoe het gebied er in 3D uit ziet, foto's bekijken en bepalen welke weg je het beste kunt nemen.

Downloaden
De Amsterdam 3D Guide is alleen te downloaden via iTunes.com en Eatdrink3d.com voor € 3,99 per download. Binnenkort zijn er ook Amsterdam 3D Guide-applicaties verkrijgbaar voor andere smartphones. Naast Amsterdam is er ook een 3D kaart te downloaden van Disneyland Resort Parijs. Voor deze kaart zijn twee fotografen twintig dagen bezig geweest om 85.000 foto's te maken van gebouwen.