Oud vliegtuig als luxe suite image

Oud vliegtuig als luxe suite

Nu er wegens de kredietcrisis steeds meer mensen deze zomer in Nederland op vakantie gaan, hebben wij een opmerkelijk nieuwtje voor deze vakantiegangers. Vanaf half juli kunnen toeristen namelijk overnachten in een vliegtuig dat omgebouwd is tot luxe suite.

Op vliegveld Teuge, nabij Apeldoorn, is deze aparte verblijfplaats te vinden. Het toestel is van het type Ilyushin 18 uit 1960. Initiatiefnemer Ben Thijssen kocht het toestel in 2007. Hij is eigenaar van de online hotelboekingswebsite hotelsuites.nl. Vorige week is het vliegtuig vanuit Duitsland naar het platform op het vliegveld vervoerd. Verschillende stoplichten en lantaarnpalen moesten worden verplaatst om dit speciale wegtransport ruim baan te geven.

Regeringsvliegtuig
Het toestel werd voorheen gebruikt als regeringsvliegtuig voor DDR politici. Later vervoerde het vliegtuig passagiers voor de Duits reisorganisatie Interflug naar vakantiebestemmingen als Cuba, China, Vietnam en Rusland. Tot 2007 fungeerde het als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke.

Het 37-meter lange vliegtuig wordt de komende maanden omgebouwd tot een luxe suite met onder andere bubbelbad, douche, infrarood sauna, flatscreen-tv's, dvd-speler, gratis wireless internet en airco. Gasten kunnen zich even helemaal inleven in de functie van piloot als zij plaatsnemen in de cockpit die zich nog in oorspronkelijke staat bevindt.