Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Schiphol prijst zich uit markt

Gepubliceerd: 20 feb 2009
2

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd, na Heathrow, de duurste luchthaven van Europa is geworden.

Dit jaar verhoogde Schiphol, na de invoering van de vliegtaks, de veiligheidstoeslag met 62 procent en de passagierstoeslag met 10 procent. Vanaf 1 april gaat deze laatste toeslag nog verder omhoog. Ook de parkeertarieven op het vliegveld rijzen de pan uit. Een dagje parkeren op Schiphol kost je € 28, terwijl je voor dit bedrag je auto drie dagen wegzet op een Duitse luchthaven.

Twee boekhoudingen
Schiphol verdient goed aan ‘niet-luchtvaartgerelateerde’ activiteiten zoals reclame, parkeren en taxfreewinkels, maar gebruikt dit niet om de gestegen kosten te dekken van het vlieggedeelte. Andere luchthavens gaan niet uit van twee verschillende boekhoudingen en komen zo de klant tegemoet.

Chapeau!
Waar Schiphol dan weer wel succes behaalt, is op Schiphol.nl. De website won deze week de eerste prijs in de categorie ‘Best Airport Website’ van de ‘Webbie Aviation Awards’ op Flightglobal.com. Dit is de gezamenlijke website van een aantal gerenommeerde internationale vakbladen in de luchtvaartsector. De jury prees Schiphol.nl vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de grote hoeveelheid relevante informatie voor zowel reizigers als bezoekers.

Korting!
Als abonnee van Columbus Magazine krijg je korting op parkeren bij Schiphol! Ben je nog geen abonnee maar wil je wel profiteren van deze korting? Sluit dan nu een abonnement af.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Handige Tips
Nu het nog kan ... De leukste stadsstranden van Nederland

06 sep 2017, Voor zon en zand in eigen land hoef je niet per se de Noordzee op te zoeken. Op genoeg andere plekken in Nederland kun je terecht voor een potje beachvolleybal of een frisse duik. Dit zijn onze favoriete stranden in hartje stad.

0
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ajdehaan

Door: ajdehaan • Geplaatst op

Nog vreemder: vliegen van Amsterdam naar Nairobi met KLM: € 908. Vanaf Bremen, via Amsterdam (!!!) naar Nairobi met KLM: € 522,- Precies dezelfde vlucht vanaf Amsterdam, leg mij dat eens uit!

fbdijkstra

Door: fbdijkstra • Geplaatst op

Onlangs voor een kennis een ticket naar Atlanta via internet gekocht. Vliegen vanaf Düsseldorf met overstap in Amsterdam (alles KLM) is p.p. ca. € 200,00 goedkoper. De keuze was dus niet al te moeilijk. Het vreemde was, dat de vlucht Amsterdam-Atlanta dezelfde was bij boeking vanaf Düsseldorf. Bovendien is een treinkaartje naar Düsseldorf vanaf elk station in Nederland te koop voor slechts € 19,00. Vanuit de plaats waar ik woon is dat zelfs nog goedkoper dan een treinkaartje naar Schiphol. Schiphol richt zichzelf te gronde op deze manier.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.