Schiphol prijst zich uit markt image
Marieke1983

Schiphol prijst zich uit markt

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd, na Heathrow, de duurste luchthaven van Europa is geworden.

Dit jaar verhoogde Schiphol, na de invoering van de vliegtaks, de veiligheidstoeslag met 62 procent en de passagierstoeslag met 10 procent. Vanaf 1 april gaat deze laatste toeslag nog verder omhoog. Ook de parkeertarieven op het vliegveld rijzen de pan uit. Een dagje parkeren op Schiphol kost je € 28, terwijl je voor dit bedrag je auto drie dagen wegzet op een Duitse luchthaven.

Twee boekhoudingen
Schiphol verdient goed aan ‘niet-luchtvaartgerelateerde’ activiteiten zoals reclame, parkeren en taxfreewinkels, maar gebruikt dit niet om de gestegen kosten te dekken van het vlieggedeelte. Andere luchthavens gaan niet uit van twee verschillende boekhoudingen en komen zo de klant tegemoet.

Chapeau!
Waar Schiphol dan weer wel succes behaalt, is op Schiphol.nl. De website won deze week de eerste prijs in de categorie ‘Best Airport Website’ van de ‘Webbie Aviation Awards’ op Flightglobal.com. Dit is de gezamenlijke website van een aantal gerenommeerde internationale vakbladen in de luchtvaartsector. De jury prees Schiphol.nl vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de grote hoeveelheid relevante informatie voor zowel reizigers als bezoekers.

Korting!
Als abonnee van Columbus Magazine krijg je korting op parkeren bij Schiphol! Ben je nog geen abonnee maar wil je wel profiteren van deze korting? Sluit dan nu een abonnement af.