Nederland Artikelen & Blogs

Ontdek Texel buiten de gebaande wadplaten image
Ontdek Texel buiten de gebaande wadplaten image Ontdek Texel buiten de gebaande wadplaten image

Ontdek Texel buiten de gebaande wadplaten

Wil je er even tussenuit en zoek je een verrassende staycation? Dan is Texel jouw volgende bestemming! Wij zochten alvast vier unieke activiteiten voor je uit.

1. Ga windsurfen aan de Noordzeekust

De Noordzeekust van Texel behoort tot de beste windsurfplekken van Nederland. Neem je het niet van ons aan? Neem het dan van meervoudig wereldkampioen windsurfen en Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe aan. De geboren Texelaar spendeerde een groot deel van zijn jeugd in het water rond Paal 17. Vooral in de zomer wordt hier volop gewindsurft. De ligging van de strekdammen en zandbanken zorgen voor ideale condities, voor zowel beginners als gevorderden. Zelf leren windsurfen in ‘Dorians speeltuin’? Klop aan bij Surfschool Texel, vanaf € 35 per les.

2. Bekijk de sterren aan de Texelse hemel

De hemel boven Nederland kampt op veel plekken met lichtvervuiling. Maar op Texel wordt het nog écht donker. Tijdens speciale kijkavonden in Volkssterrenwacht De Jager kun jij door telescopen naar de fonkelende sterrenhemel turen. De laatste geplande kijkavond van dit jaar staat gepland op 28 februari. De sterrenwacht beschikt ook over een zonnekijker, waarmee je zelfs op klaarlichte dag en in hartje zomer, zonnevlammen en -vlekken kunt observeren.

3. Maak een wandeltocht in de Slufter

Kreken, kwelders, wilde planten, duinen en naderend zeewater; De Slufter in Nationaal Park Duinen van Texel is misschien wel de mooiste natuurparel van het eiland. Eén probleempje: het gebied is niet vrij toegankelijk. Maar laat je daar niet door kisten. Op elke zondag (en op sommige donderdagen) tot eind maart is het mogelijk om onder begeleiding van een gids een wandeling te maken, en zodoende de weidsheid van dit unieke gebied te ervaren. Laarzen aan, kinderen mee! € 12,95 p.p.

slufter texelDe Slufter in Nationaal Park Duinen van Texel is een prachtig wandelgebied. Foto: Justin Sinner 

4. Logeer in een yurt bij Den Hoorn 

Afzien en behelpen? Welnee joh! Piet en Ina Laan — uitbaters van Texel Yurts — wonen permanent in een yurt en gaan er voorlopig ook niet meer weg. Zelf proeven van het yurtleven? Huur dan een van de vijf tenten, die geposteerd staan op een apart gedeelte van duinkampeerterrein Loodsmansduin. Je hoeft de houten deur maar open te zwiepen om je in de natuur te begeven. De camping ligt op een vloedhaak (strandwal) en het strand is vlakbij. Midweek of weekend vanaf € 310 voor twee en € 400 voor zes personen.

duinen texelOp Texel is de zee nooit verweg. Foto: Justin Sinner

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Ontdek Texel buiten de gebaande wadplaten"

  • profile image comment
    Door TravelGoom • geplaatst op 15 May 2020 | 15:20:58

    Met alle respect maar dit is toch een standaard Texel lijstje. Moet bijzonder kunnen!

Nederland thumbnail

Nederland

Highlight #1
van Europa
Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft zo’n 16 mi...
8.7
101
reviews
Populaire highlights van Nederland
Toon meer highlights