Nederland Artikelen & Blogs

De Goede Reispodcast #3: waarom reizigers wegwee hebben

Gepubliceerd: 08 nov 2019 1
Psycholoog én reisschrijver Ap Dijksterhuis lijdt aan wegwee. En met hem vele anderen. Waarom willen mensen toch zo graag op reis? En waarom zijn er ook mensen voor wie het beter is om lekker in Nederland te blijven? Je hoort de antwoorden in de Goede Reispodcast van Columbus Travel en BNR Nieuwsradio.

Ap Dijksterhuis, één van de invloedrijkste psychologen van Nederland, heeft een nieuw boek geschreven. In Wegwee pakt Dijksterhuis naast 'geluk' ook het thema 'vrijheid' mee. En juist deze twee thema's stipt presentator Geert Jan Hahn aan in de derde aflevering van De Goede Reispodcast. Ben jij nieuwsgierig hoe het nou kan dat de één wel gelukkig is op reis, en de ander niet? Of wil je weten of er nou echt zoiets bestaat als een reisgen? Zet dan als de wiedeweerga deze aflevering op: 

 

Raak je niet uitgeluisterd?

Dat is mooi, want er is nog een tweede deel van deze aflevering. Je krijgt in deze nieuwe aflevering nog meer reisinspiratie. Ook hoor je welke tips Ap Dijksterhuis als reiziger én reisschrijver heeft. There is more! Ap doet uit de doeken op welke muziek hij uit zijn plaat gaat. Gaat dat horen: 

Heb je zelf een goed verhaal?

Heb je ook een bijzondere zoektocht te delen, of een ander soort anekdote? Spreek zo’n lekker sterk verhaal in op je telefoon en mail deze dan naar: goedereispodcast@bnr.nl Ook voor vragen en opmerkingen ben je daar aan het juiste adres. 


De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "De Goede Reispodcast #3: waarom reizigers wegwee hebben"

  • profile image comment

    Het Duits heeft hier een mooi woord voor: Fernweh. En ja, dat heb ik!

    Door karinm • geplaatst op 2019-11-08 13:31:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Nederland artikelen

Terugblik: de 9 mooiste bestemmingen van 2019

Ook in 2019 reisden onze reisjournalisten weer de wereld over, op zoek naar onontdekte bestemmingen. Dit zijn hun bijzonderste vondsten, ver weg en dichtbij.

Ook in 2019 reisden onze reisjournalisten weer de wereld over, op zoek naar onontdekte bestemmingen. Dit zijn hun bijzonderste vondsten, ver weg en di...

Dit zijn de leukste, duurzaamste bestemmingen van 2020

Wandelen, fietsen of op vakantie in eigen land. Deze acht duurzame reizen moet je volgens de Columbus Travel Community absoluut maken.       

Wandelen, fietsen of op vakantie in eigen land. Deze acht duurzame reizen moet je volgens de Columbus Travel Community absoluut maken.       

Cultureel erfgoed of dierenleed? Zo kijkt schrijver Auke Hulst tegen rodeo's aan

De meningen over rodeo’s zijn verdeeld. Voorstanders zullen zeggen dat het onderdeel is van een cultuur. Tegenstanders zullen zeggen dat het dierenmishandeling is. Schrijver Auke Hulst reisde voor Columbus Travel af naar de Amerikaanse staat Montana, en zag met eigen ogen hoe zo’n rodeo er aan toega...

De meningen over rodeo’s zijn verdeeld. Voorstanders zullen zeggen dat het onderdeel is van een cultuur. Tegenstanders zullen zeggen dat het dierenmis...