Amsterdam

Jaarlijks wordt onze hoofdstad door miljoenen toeristen van over de hele wereld bezocht. De stad met zijn beroemde grachten biedt voor iedereen wel wat wils. Struin rond over de Albert Cuypmarkt, laat je verbazen door de prachtige Jordaan, bezoek het Paleis op de Dam of kom tot rust in het Vondelpark. Amsterdam kent vele musea, waarvan de grootste aan het Museumplein liggen. Dit zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.

Beste foto's & tips van Amsterdam

'314524' door kimberleyjekel '314524' door kimberleyjekel

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Zeven bruggen...regul

kimberleyjekel

Reguliersgracht - De Zeven Bruggen, in Amsterdam. Deze bruggen zijn in rechte lijn gebouwd. De reguliersgracht heeft zijn naam te danken aan het reguliersklooster en kreeg de naam in het jaar 1909.

'409247' door enroute2 '409247' door enroute2

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Bewoners van Nias

enroute2

De Nederlandse wetenschapper J.P. Kleiweg de Zwaan deed begin 20ste eeuw onderzoek naar fysieke kenmerken van mensenrassen. Op het eiland Nias in toenmalig Nederlands-Indië bracht hij een groep levende mannen in beeld door gips op hun gezichten aan te brengen. De gipsmallen werden naar Nederland gebracht om er deze levensechte afgietsels van te maken. Voor antropologen belichaamden deze gezichtsmaskers de ‘rassen’ van Nias. De 42 maskers zijn te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. (bron: rijksmuseum.nl)

'483741' door vulture1960 '483741' door vulture1960

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Straatfotografie nr 6

vulture1960

Miek de Haas introduceerde een mooie serie straatfotograie met het thema wachten., Ik neem het stokje van haar over. Als je dit soort foto wil maken dan geef ik je hier een tip. Wij gaan altijd mijn zoon ophalen na zijn lange buitenlandse reis. Maar wij gaan altijd veel vroeger. Dan kun je op schiphol lekker mensen kijken . Veel emoties bij de aankomst of vertrek! En dab plaatjes schieten op Schiphol van wachtende mensen. Er zijn er genoeg. Deze mijnheer heft een boek gekocht in een van de bookshops, in het engels, neemt er een bietje bij en geniet van zijn favoriete muziek

Laatste Amsterdam artikelen

Eerste vliegveldbieb op Schiphol

Lang wachten voor vertrek op Schiphol is vanaf deze zomer geen straf meer. De luchthaven heeft recentelijk de deuren geopend van 's werelds allereerste vliegveldbibliotheek. Je kunt er 24 uur per dag boeken lezen, muziek luisteren, films kijken en gratis downloaden.

Lang wachten voor vertrek op Schiphol is vanaf deze zomer geen straf meer. De luchthaven heeft recentelijk de deuren geopend van 's werelds allereerst...

Door: Vellah Bogle
Schiphol biedt gratis WiFi

Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiFi aan in de gehele terminal.

Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiF...

'Taxfree shoppen op Schiphol? Mooi niet!'

Taxfree shoppen op Schiphol is helemaal niet zo belastingvrij als de naam doet vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Als het aan de belangenorganisatie ligt wordt het prijsbeleid van de zogeheten See Buy Fly-winkels dan ook vandaag nog aangepast.

Taxfree shoppen op Schiphol is helemaal niet zo belastingvrij als de naam doet vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Als het aan...