Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een vos met stevige trek

Amsterdam,
Nederland


Nog een tweede foto van de gulzige vos die we zijn tegengekomen in de Waterleidingduinen. Gezien het aantal kuikenpootjes die er uit haar bek hangen, is ze flink aan het roven geweest.

Medio vorig jaar ben ik (opnieuw) actief geworden op deze site. Na een warm welkom van Anita Grotewal (Agrotewal) en een gezamenlijke liefde voor Afrika was er direct een klik. Zo kwam het dat ik op een zonnige vrijdagochtend in mei om 08:00 uur de parkeerplaats opdraaide van de Amsterdamse Waterleidingduinen voor een blind date met dame waarvan ik tot nu toe alleen een luipaard foto had gezien (profielfoto) en die in levende lijve net zo leuk en spontaan bleek te zijn als de digitale versie.

Ik was al een aantal keren eerder in dit mooie gebied geweest, maar Anita kent het gebied op haar duimpje. Zij heeft in het verleden vaak het geluk gehad om daar vossen te spotten en daar prachtige foto’s van te maken, dus ik had haar vooraf gevraagd of ze misschien een afspraak zou kunnen arrangeren met één van haar sluwe roodbruine vriendjes:) Na lang niet op reis te zijn geweest, waren we allebei wel weer eens toe aan een dagje ‘wildlife’ spotten en fotograferen. Vossen zou een lastige opgave worden volgens Anita, want wij zijn niet de enigen die vanwege Covid meer de Nederlandse natuur in zijn getrokken. Door toenemende drukte zijn de vossen schuwer geworden.

Het was een prachtige dag en we hebben genoten van de herten, de vogels, een zandhagedis en voor het eerst zag ik zonnedauw. De ontmoeting met een vos leek uit te blijven, maar mijn dag kon al niet meer stuk. Maar Anita is een volhouder….. plots zagen we haar dan aan het einde van de middag: deze gulzige vos was blijkbaar op rooftocht geweest en daarna hoogstwaarschijnlijk op weg naar haar burcht met jongen. Wow! De perfecte afsluiter van deze mini-safari! Met grote complimenten aan de gids!