Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Abandoned Amsterdam

Amsterdam,
Nederland


We hebben er nu allemaal wel genoeg van gehoord… Corona.
Ik zag verscheidene foto’s en video’s voorbij komen van een verlaten Amsterdam en dit deed mij besluiten om ook een bezoek te brengen aan onze hoofdstad in deze gekke tijd. Het normaal zo drukke en levendige Amsterdam was nu omgetoverd tot een rustige wereldstad. Voor mij ideaal als het om fotograferen gaat!
Naast dat ik het nu het ideale moment vond om hier te gaan fotograferen leek het mij ook een bijzondere gewaarwording om de stad in deze situatie met eigen ogen te bewonderen.
En bijzonder dat was het! Waarbij je je in februari nog als één van de velen in de mensenmassa’s mengde en het daarnaast wemelde van de toeristen, was je nu enkel een individu in bijvoorbeeld de Prinsengracht. Hierdoor werd voor mij duidelijk dat toerisme één van de belangrijkste punten is waar Amsterdam afhankelijk van is.
Nu de cijfers met betrekking tot Corona beginnen te dalen en waardoor de maatregelen steeds soepeler lijken te worden zal het niet lang meer gaan duren tot het normale straatbeeld in Amsterdam wederkeert. Ik zal in ieder geval zeker terugkeren naar deze stad want het blijft ondanks de drukte die we normaal gewend zijn een hele mooie stad. Met haar fotogenieke grachtenpanden maar ook met haar moderne architectuur blijft Amsterdam je verassen in alle opzichten!