Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amsterdam image

Fietsen langs de mooiste foto exposities in Amsterdam

Amsterdam
Nederland
MichelWillems

Fietsen langs de mooiste foto exposities in Amsterdam

Voor liefhebbers van fotografie is er een hoop te beleven in Amsterdam. Natuurlijk is de stad zelf een dankbaar onderwerp, maar het barst ook van de steeds weer wisselende exposities. Musea, galeries en horeca gelegenheden met exposities. Je wordt bijna zenuwachtig van het aanbod. Voor mooie foto's hoef je dus niet op reis.

Omdat er zoveel te zien is, is een fietstochtje misschien wel het leukst en allerhandigst. Je bent flexibel en snel en je betaalt geen tientallen parkeergeld. Kom je van buiten de stad? Geen punt, via bimbimbikes.nl reserveer je online je huurfiets op heel veel verschillende plekken in stad.

Een mooie start van het fietsrondje begint bij Huis Marseille aan de Keizersgracht. Het eerste fotomuseum van Amsterdam is gevestigd in twee mooie grachtenpanden. Er zijn altijd weer mooie maatschappelijk relevante exposities. Complimenten voor de curatoren!

Vevolgens fiets je door de Hazenstraat. Daar zijn een aantal galeries, waar je regelmatig mooie foto exposities vindt. Tijd voor een kop koffie? Rij door naar De Balie vlakbij het Leidscheplein. In het Grand Café exposeren er elke maand twee kunstenaars. De foto expositie van Cigdem Yuksel was begin dit jaar indrukwekkend.

Fiets vervolgens langs de galeries in de Spiegelstraat en de Spiegelgracht naar Foam. Wisselende exposities van wereldberoemde fotografen en persagentschappen maken het tot een van de beste fotomusea in Noord Europa.

Niet ver daar vandaan vindt je Okker Art Gallery aan de Vijzelstraat. Naast andere contemporary art vind je daar een verrassende collectie foto's. Terwijl de foto's van Friso Boven vaak een Amsterdams tintje hebben, gaat Joel Moens de Hase helemaal los met beelden die worden samengesteld uit duizenden miniscule foto's.

Daar schuin tegenover vindt je het stadsarchief van Amsterdam. Ook daar worden regelmatig fotografie exposities georganiseerd.

Tenslotte, voor de onvermoeibaren die Amsterdam in April bezoeken ... is er de jaarlijkse World Press Photo exposite in de NIeuwe Kerk. Vindt de World Press Photo exhibition niet plaats op het moment dat je in Amsterdam bent? Fiets dan naar het persmuseum in Oost voor mooie persfoto's.

Foto's

56262.jpeg
56262.jpeg
MichelWillems