Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amsterdam image

Beijing here we come!

Amsterdam
Nederland
Yuri

Beijing here we come!

Van de ene wereldstad naar de andere. Een paar weken geleden zat ik in het verrassende Dublin (zie eventueel mijn tip over het andere Dublin), komende week ga ik op vakantie naar een van mijn droombestemmingen: Beijing!!!! Eindelijk de Chinese Muur bezoeken en dat nog wel in het laagseizoen (dus geen toeristen) en tijdens de week van het Chinese Nieuwjaar. Wat een feest. De eerste en enige keer dat ik in China was is alweer bijna 7 jaar geleden toen er nog SARS heerste, toen bezocht ik Shanghai en Nanjing (zie eventueel mijn tip over Nanjing).
Het bleek de afgelopen weken als niet-Chinees niet eenvoudig om aan informatie te komen rondom het Chinese Nieuwjaar in Beijing, vooral praktische informatie. Welk vervoer is beschikbaar, en welk niet. Waar wordt een door de overheid georganiseerd vuurwerk festival gehouden? Of kun je beter gewoon ergens in het oude gedeelte van Beijing blijven? Of is dat juist gevaarlijk? En waar is vuurwerk afsteken streng verboden i.v.m. mogelijke schade aan werelderfgoed? De summiere praktische informatie die ik heb verkregen, kreeg ik via een Chinese kennis in Beijing, en zelfs die wist het niet zeker allemaal. Het is en blijft natuurlijk een familiefeest dat Chinese Nieuwjaar. En het blijft China. Maar over een paar weken, als ik weer terug ben van een klein rondje China (Beijing – Yangshuo - Ping’An – Guilin – Shanghai - Soshuo) ben ik in ieder geval de specialist op het gebied van Chinees Nieuwjaar in de hoofstad Beijing. Voor nu laten we ons maar verrassen, dat brengt meestal het mooiste!
Net als afgelopen weekend, toen we in onze hoofdstad Amsterdam zaten. Tot een jaar of 15 geleden kwam ik meerdere malen per jaar in Amsterdam, mijn tante had tot die tijd een huurappartementje op een toplocatie in Amsterdam, recht tegenover het Amstelhotel. Zij betaalde toentertijd per maand wat ze aan de overkant per nacht betaalden. Natuurlijk was ik er sindsdien nog wel eens geweest voor een feest, een etentje of een concertje. Maar afgelopen weekend hingen we de toerist uit. We namen zelfs de rondvaartboot! “Where are you from” vroeg de semi-grappige kapitein: “Nederland” antwoordden wij in stereo. Het duurde even, dit antwoord was blijkbaar echt niet wat hij verwachtte, maar toen heette hij ons welkom aan boord. Maar was was het weer leuk om door de grachten te varen! Toch echt een aanrade! Vooral het aparte commentaar van onze kapitein en tevens gids. “On the left you see many bicycles, we have many bicycles in holland”, dus klik-klik-klik van de fototoestellen. “On the right you see a bicycle in the water”: weer klik-klik.”And here we have the famous four-store-bicycle-parking with more than 2000 bicycles”. Oohh en aaahhh. Ik heb wel iets met water en grachten. En hoe kun je dat beter beleven dan op het water? Als afsluiter lunchten we in het sjieke American Hotel. Met supergaaf interieur met erg goed eten. Ook een aanrader!
De volgende keer dat ik in Amsterdam ben is als ik op weg ben naar Beijing komende week (vanuit Brussel want dat scheelt nogal in de prijs). Nu ga ik weer even verder met de laatste China voorbereidingen…

Foto's

b814a.jpg
b814a.jpg
Yuri
4228c.jpg
4228c.jpg
Yuri
9b468.jpg
9b468.jpg
Yuri

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Beijing here we come!"

 • profile image comment
  Door Yuri• geplaatst op 23 Feb 2010 | 16:28:11

  die bedoel ik! mijn chinees is niet zo goed ;-)

  Bericht aangepast op 08:14:35
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 23 Feb 2010 | 19:33:33

  Oh wat lees ik allemaal voor plaatsen waar je geweest bent en heen gaat - INFO please!! ik ga in April naar Nanijng, Shanghai, Souzhou en nog meer in die regio. Ga die tip opzoekn.

  Bericht aangepast op 08:14:35
 • profile image comment
  Door Crista• geplaatst op 10 Mar 2010 | 16:39:33

  Als je inmiddels terug bent: wat vond je ervan? Wij vonden vooral Yangshuo en Ping'an erg indrukwekkend!

  Bericht aangepast op 08:14:34