Zo eet je voor € 20 in een Amsterdams sterrenrestaurant image
Lkoedam

Zo eet je voor € 20 in een Amsterdams sterrenrestaurant

Na de recente toekenning van drie extra sterren, telt Amsterdam nu maar liefst 23 Michelinsterren. En dat betekent dat je in onze hoofdstad ontzettend lekker kunt smikkelen. Onbetaalbaar? Welnee joh! Je scoort er al een 2-gangenlunch vanaf € 29,50. Zo regel je het (voor kerst).



Dineren in een sterrenrestaurant onbetaalbaar? Wellnee joh! (Foto: Reisreporter Mathilde)



Wil jij ook genieten van Amsterdamse luxe for less? Schuif dan aan tijdens de lunch. Want in veel restaurants – zowel in binnen- als buitenland – eet je rond het middaguur tegen een gereduceerd tarief. Zo betaal je voor een 2-gangenlunch in Amsterdam slechts € 29,50 in Bridges, € 32,50 in The White Room en € 34,50 in Bolenius. Nog steeds te gortig? The Dutchess serveert lunch á la carte, voor zo’n € 20. Je kunt het desalniettemin zo gek maken als je zelf wilt. We noemen een 3-gangenlunch in tweesterrenrestaurant &Moshik à € 64,50 of een extreem luxueuze 5-gangenlunch in Hotel de l’Europe à € 83.



Toch liever dineren in een sterrenzaak?



De meeste sterrenmenu’s bestaan uit minimaal drie gangen. Je komt er immers niet voor een snelle hap, maar voor een volledig, avondvullend programma. Bij Sinne scoor je al een 3-gangendiner voor € 39 en een 4-gangendiner voor € 48. Het hoogst aangeschreven staat toch wel Sazanka, in het Okura Hotel, waar je vanaf € 92,50 neerstrijkt voor een 6-gangendiner.





Het Parool stelde een grafiek samen van de prijs per gang in de Amsterdamse sterrenzaken (Bron: Het Parool)