Eerste vliegveldbieb op Schiphol image
Joriskomen

Eerste vliegveldbieb op Schiphol

Lang wachten voor vertrek op Schiphol is vanaf deze zomer geen straf meer. De luchthaven heeft recentelijk de deuren geopend van 's werelds allereerste vliegveldbibliotheek. Je kunt er 24 uur per dag boeken lezen, muziek luisteren, films kijken en gratis downloaden.

De 28 m2 grote bibliotheek richt zich met name op mensen die tijdens een intercontinentale vlucht lang moeten wachten tijdens een overstap en is vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Zo kunnen bezoekers boeken van Nederlandse auteurs lezen - die vertaald zijn in maar liefst 29 talen, Nederlandse muziek luisteren en Nederlandse kunst en design bekijken. Aan de hipfactor ook geen gebrek: de bieb is zelfs voorzien van negen iPads, die gratis gebruikt kunnen worden.

Lenen

Had je nog geen leesvoer voor vakantie en denk je dat de bieb een goede uitkomst biedt? Dan heb je pech. Het enige verschil met een normale bibliotheek is namelijk dat je niets kunt lenen: immers, ze kunnen je moeilijk de halve wereld achterna zitten voor een geleend boek dat terug moet. Daarvoor zul je dus toch even de boekhandel op het vliegveld aan moeten doen.

Holland Boulevard

De bibliotheek is mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van Onderwijs en is een uniek initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en de Nederlandse Openbare Bibliotheken. Het heeft ruim vier jaar geduurd om het helemaal op te bouwen. De bieb is gevestigd aan de vernieuwde Holland Boulevard tussen de E- en F-pier achter de paspoortcontrole, een uitstekende plek om de uren die je moet wachten te verslijten. Op de boulevard vind je onder andere een Hollandse Bar, Hollandse keuken, speelplaatsen voor kinderen, een massagesalon en een dependance van het Rijksmuseum. Een vertraagde vlucht was nog nooit zo leuk.



Foto door: Karen78.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief