Lovcen NP

Het Lovcen National Park ligt in het zuidwesten van Lovcen NP, vlakbij de Adriatische kust. Het park is vernoemd naar de gelijknamige berg Lovcen, die zich uitstrekt van de Adriatische Zee tot aan de Baai van Kotor. De berg heeft twee toppen: Stirovnik (1749 m) en Jezerski vrh (1657 m).

Informatie over Lovcen NP

Beste foto's & tips van Lovcen NP

'506276' door travelbag '506276' door travelbag

MontenegroLovcen NP

MontenegroLovcen NP

Uitzicht op de baai..

travelbag

Na een hele dag wandelen door het Lovcen Nationaal Park komen we richting Kotor. Een mooie stad in Montenegro. De baai van Kotor is een van de meest diep gelegen baaien in de Adriatische zee. Het zicht van bovenaf op de baai is erg mooi.

'541409' door whelder '541409' door whelder

MontenegroLovcen NP

MontenegroLovcen NP

Wolkje

whelder

Machtige wolken hangen over de al even machtige bergen van het Lovcen-gebergte. Een plek voor indrukwekkende wandelingen zelfs als het weer even niet zo mee zit.

'555048' door travelbag '555048' door travelbag

MontenegroLovcen NP

MontenegroLovcen NP

Helemaal op de top

travelbag

In het NP Lovcen vind je op de top van een berg een leuk klein kerkje. Het hoort bij het klooster dat in het dal gelegen is (dit volgens rr kheijlaerts). Hier zat ik even mis met de omschrijving. Bedankt voor de correctie. De wandeling er naar toe en het uitzicht veranderen hierdoor niet. Het blijft een mooie wandeling en uitzicht. Dus als je natuur en cultuur een beetje wilt combineren, is een bezoek aan deze plek wel de moeite waard (even openen).

Laat kaart zien