Biogradska Gora NP

Foto door Reisreporter KHeijlaerts

IJs heeft gezorgd voor een dramatisch berglandschap in deze regio. Er zijn achttien meren, de Tara-canyon en het 2200 meter hoge massief van Meded. In de winter kun je hier goed wintersporten, in de zomermaanden is het goed vertoeven als je van wandelen en klimmen houdt.

Informatie over Biogradska Gora NP

Beste foto's & tips van Biogradska Gora NP

'558265' door KHeijlaerts '558265' door KHeijlaerts

MontenegroBiogradska Gora NP

MontenegroBiogradska Gora NP

Over de toppen van...

KHeijlaerts

-PANORAMA- Wandelen in Montenegro moet op je wensenlijstje staan als je van wandelen in de natuur houdt. Montenegro is klein en overzichtelijk en kent vele mooie Nationale Parken waar prima gemarkeerde routes zijn te vinden. Biogradska Gora is een van deze NP. Een natuurgebied wat voor een groot deel bestaat uit oerbossen en prachtige bergen. De uitzichten die je hebt als je boven de bossen uit komt zijn geweldig! Je kijkt hier over half Montenegro uit. Foto graag even openen om goed van het uitzicht te kunnen genieten ;-) (Foto is gemaakt met mijn iPhone)

'542561' door KHeijlaerts '542561' door KHeijlaerts

MontenegroBiogradska Gora NP

MontenegroBiogradska Gora NP

Bootje varen

KHeijlaerts

Het Biogradsko jezero is een groot bergmeer in de oerbossen van Biogradska Gora NP. Het is een bekende plek in Montenegro en je ziet hier dan ook meer toeristen. (wel voornamelijk lokaal toerisme) Gelukkig blijvende meeste toeristen direct bij het meer. Als je gaat wandelen laat je de rest snel achter je en loop je weer in alle rust door de prachtige oerbossen! Hier vooraan bij het meer dus nog niet, ik kijk hier tussen wat bomen naar het meer, waar je ook ziet dat je roeibootjes kan huren om het prachtige heldere bergmeer te verkennen vanaf het water. Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; f8; 1/200s; ISO200

'844678' door travelbag '844678' door travelbag

MontenegroBiogradska Gora NP

MontenegroBiogradska Gora NP

Bio Gradska National.

travelbag

Tijdens een wandelreis van 10 dagen door Montenegro doen we ook het Bio Gradska National Park aan. Een van de kleinste van de vier Nationale parken van het land. Een park met bos en wateren. Zeer geschikt gebied om te hiken en gelegen in het centrale deel van het land. Een mooi gebied om al wandelend te ontdekken.

Laat kaart zien