Montenegro Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vreugdekogel raakt vliegtuig

Gepubliceerd: 18 jan 2008
0

Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers en vijf crewleden heeft een veilige landing kunnen maken op Podgorica, de eindbestemming van de vlucht.

De kogel veroorzaakte een gat in het staartvlak van het vliegtuig, met een diameter van drie centimeter. Deze lichte beschadiging werd tijdens een routinecontrole na de vlucht ontdekt. De oorzaak van het incident is nog onbekend. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de kogel waarschijnlijk per ongeluk het vliegtuig raakte.

Diezelfde avond werd er door duizenden feestgangers luidruchtig kerst gevierd op straat. Mogelijk losten feestvierende Montenegrianen een vreugdeschot met hun geweren. Het afvuren van geweren in de lucht is een traditie tijdens kerst in Montenegro die nog steeds enthousiast wordt nageleefd.

In Montenegro is de orthodoxe kerk de grootste godsdienst. Deze kerk volgt de Juliaanse kalender, waardoor vieringen veertien dagen later plaatsvinden dan vieringen van de Gregoriaanse kalender, die in veel westerse landen gebruikelijk is.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Montenegro artikelen
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
Editie 63 komt uit. Mis ‘m niet!

08 feb 2017, Editie 63 komt uit! Er is op ons eigen continent nog genoeg te ontdekken, dus we duiken Europa in. Maar ook voor liefhebbers van verre reizen hebben we iets moois. Wat dacht je van een reportage over een van 's werelds meest geïsoleerde gebieden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.