Tiraspol stekker

Tiraspol – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Tiraspol, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tiraspol gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Tiraspol

Beste foto's & tips van Tiraspol

'460713' door Fransvdg '460713' door Fransvdg

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Keetje Tippel

Fransvdg

Hoe later op de avond, hoe schoner volk. Hier is ze dan: Keetje Tippel. Ik kwam deze dame tegen in Tiraspol, de hoofdstad van het bijna onafhankelijke Transnistrië. Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar heb toch het vage vermoeden dat deze mevrouw in "het vak" zit. Een cabaretier kwam ooit met de mooie uitspraak "ze is iemand die zich vooral liggend staande houdt." De film Keetje Tippel is in 1975 gemaakt door Paul Verhoeven met Monique van de Ven in de hoofdrol. En voor iedereen die Keetje niet kent, je mag haar van mij ook Irma la Douce noemen. Die film, met Shirley MacLaine in de hoofdrol, werd gemaakt in 1963.

'448095' door dzzl '448095' door dzzl

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Armoe

dzzl

Het armste land van Europa is Moldava, zelfs armer dan Albanië. Als je dan de afvallige deelstaat Transnistria neemt, is de armoe compleet. Mensen verkopen op rommelmarktjes hun spulletjes. Er was een bescheiden levensmiddelenmarktje in Tiraspol. Daar mochten alleen geen foto's genomen worden. Nou, dan heb je verder Lenin, een oorlogsmonument, een tank ter nagedachtenis en een 12 baans snelweg zonder auto's. Lijkt Pyongyang wel.

'282906' door herman m '282906' door herman m

MoldaviëTiraspol

MoldaviëTiraspol

Stralend

herman m

In restaurant “7 Vrijdagen”, aan de Ulitsa 25 Oktober, de belangrijkste straat in de Transdnjestrische hoofdstad Tiraspol, genoten we van een overheerlijke Russische schotel. Deze werd aan onze tafel bezorgd door een vriendelijke serveerster. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een drankwinkel, waar onze gids/chauffeur Dumitru de lokale alcoholhoudende drank Kvint wilde kopen, en onvriendelijk te woord werd gestaan door een snauwende winkeljuffrouw, straalde het meisje op de foto van alle kanten toen ik haar vroeg of ik een foto van haar mocht maken. Een dergelijke vraag was ze duidelijk niet gewend en kennelijk was dit ook niet echt gebruikelijk in deze bijna toeristvrije en moeilijk toegankelijke streek. Zie ook mijn blog "Déjà vu Sovjet-Unie".

Laat kaart zien