Moldavië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek onbekend Moldavië!

Moldavië


Afgelopen herfstvakantie hebben we op eigen houtje een reis georganiseerd naar Moldavië, één van de onbekendste Europese landen. In toeristisch opzicht valt er nog veel te ontwikkelen in deze voormalige Sovjet-republiek. Aan de andere kant is het zo, dat - wil je een toeristisch onbedorven plek verkennen - een bezoek aan dat land nu nog een uitgelezen kans is. Moldavië is veilig en heeft veel cultuur en landschapsschoon te bieden. De laatste weken heb ik geprobeerd door middel van foto’s, tips en blogs hiervan wat te laten zien. Ik raad overigens wel aan gebruik te maken van een gids die de Russische taal machtig is. In bepaalde delen van het land, zoals het afgescheiden en moeilijk toegankelijke Transdnjestrië (zie mijn blog [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/moldavie/tiraspol/reisreporter/blogs/3709.html" target="_blank"]Déjà vu Sovjet-Unie[/url]) en de onafhankelijke regio Gagauzië, wordt hoofdzakelijk Russisch gesproken. Daar kun je zelfs niet of nauwelijks terecht met de aan Roemeens verwante taal Moldavisch mocht je dat al machtig zijn. Ook Engels wordt lang niet overal gesproken, met name buiten de hoofdstad Chisinau is dat het geval.
Voordat we afreisden naar Moldavië – ik had me al jaren geleden verdiept in de achtergronden van het land omdat de onbekendheid me bleef triggeren – ben ik via een speurtocht op het internet in contact gekomen met Dumitru, een Moldaviër die bereid was mijn eigen reis- en excursieprogramma uit te voeren. En ik moet erbij zeggen: met groot succes, ondanks de onzekerheid die wij aanvankelijk hadden over deze ons onbekende persoon. Dumitru is een werknemer in dienst van de Moldavische telefoonmaatschappij, maar heeft meer dan normale belangstelling voor de cultuur in zijn land die hij graag uitdraagt naar anderen. Zijn hartewens is ooit een bestaan te vinden in de sector toerisme, zodra dit meer professioneel is uitgebouwd. Wij hebben Dumitru ervaren als een innemende en stipte gids, die het land goed kent en ook een veilige autorijder is (voor onze excursies reed hij ons met zijn eigen auto rond). Daar komt bij, dat hij goed Engels spreekt en de Russische taal machtig is,essentieel voor de Russische sprekende delen van het land.
Ik beveel amateur–gids Dumitru dan ook van harte aan voor diegenen, die net als wij graag een onbekende en toeristisch verre van volmaakte, maar bekoorlijke bestemming willen bezoeken.

Hieronder volgen de gegevens.
Dumitru Boaghe
e-mail:dumitruboaghe@yahoo.com
Mobiele telefoon +373 671 98 328
Vaste telefoon +373 22 321997
http://dumitrutravel.bravehost.com