Noord Moldavie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Butuceni, echt platteland

Noord Moldavie,
Moldavië


We logeren in Butuceni, een dorpje dat diep verscholen in een door de rivier de Raut uitgesleten vallei ligt. Het dorp staat wel bekend als agri resort, we slapen in kleine huisjes op een verhoging die vroeger als kachel dienst deed. Het leven is hier heel gemoedelijk, de tijd lijkt hier stil te staan. Er is waterleiding, maar er wordt nog veel gebruik gemaakt van de waterput voor de tuin en de dieren. Het is nog vroeg, de dames hebben net de geit verzet en nu is het tijd voor een kletspraatje voor ze naar het land gaan.
Wij gaan ontbijten bij het ecoresort, het brood wordt zelf gebakken en alles is vers klaargemaakt. Bij alle menu's op de kaart staat het recept vermeld, dus je kunt thuis bijvoorbeeld nog eens die lekkere soep namaken. Heerlijk!
Moldavië ligt tussen Oekraïne en Roemenië. Het land is na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie zelfstandig verder gegaan. Je ziet er nog niet veel toeristen, terwijl Moldavië best veel te bieden heeft. Als je van wijn houdt, kan je je hart ophalen. De grootste wijnkelder van Europa is hier gevestigd, waar de lekkerste wijnen voor de groten der aarde bewaard worden.