Cricova

Foto door Reisreporter corriedewinter

De ruïnes van Koumbi Saleh liggen in het zuidoosten van Mauritanië, vroeger was dit de hoofdstad van het keizerrijk Ghana. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de derde eeuw. De plaats lag op belangrijke handelsroutes, in de elfde eeuw was het één van de grootste steden van Afrika. Koumbi Saleh heeft twee centra: het noordelijke centrum was bekend vanwege de twaalf moskeeën en het zuidelijke centrum vanwege het koninklijk paleis.

Informatie over Cricova

Beste foto's & tips van Cricova

'572168' door corriedewinter '572168' door corriedewinter

MoldaviëCricova

MoldaviëCricova

Verjaardagsfeestje in

corriedewinter

Op 7 oktober 2002 werd Vladimir 50 jaar. Deze bijzondere dag moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden en waar kan dat mooier dan in de ondergrondse wijnkelders van Cricova? Zo gezegd zo gedaan, Vladimir Putin nodigde een aantal mensen uit en het werd heel gezellig. Hier zie je de persoonlijke voorraad wijnflessen in vak 275, die Putin bij diverse gelegenheden cadeau heeft gekregen. Voor meer informatie over Cricova verwijs ik jullie naar mijn vorige foto. Een bezoek is heel apart, zelfs als je niet van wijn houdt. https://www.columbusmagazine.nl/europa/moldavie/cricova/reisreporter/fotos/572132.html

'572132' door corriedewinter '572132' door corriedewinter

MoldaviëCricova

MoldaviëCricova

80 meter onder de...g

corriedewinter

Onder een hoek van 30 graden, 80 meter onder de grond in een gangenstelsel van 120 km lang ligt deze wijn te rijpen. We zijn in de beroemde wijnkelders van Cricova, die zijn gesitueerd in een oude mergelgroeve.In de gangen is de temperatuur constant, dus ideaal voor de opslag van wijn. We krijgen een rondleiding in elektrische wagentjes, een soort vergrote golfkarren, en stoppen regelmatig bij de verschillende gangen waar de wijn is opgeslagen. De wijn is van zeer goede kwaliteit, vandaar dat veel groten der aarde, zoals mevrouw Merkel, hier een eigen voorraadje hebben liggen. De wagen rijdt flink door, want we hebben ook nog een wijnproeverij in een van de zalen die hier speciaal voor zijn ingericht. De leukste zaal vind ik ’De bodem van de Sarmatische Zee’ Oorspronkelijk was deze kamer een onderzeese grot, en versteende schaaldieren en andere overblijfselen van het waterleven zijn duidelijk zichtbaar. Onze gids herinnert ons eraan dat heel het huidige Moldavië eigenlijk ooit op de bodem van de Sarmatische Zee lag. Helaas is deze kamer bezet, dus wij gaan proeven en eten in de Gastenkamer, die in traditioneel Moldavische stijl is ingericht. Doe wel iets warms aan, het is zo'n 12 graden in de kelders. Prijs excursie: € 36, inclusief proeven van 4 wijnen +hapjes.

Laat kaart zien