Valetta vaccinatie

Ga je op reis naar Valetta, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Valetta. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Valetta en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Valetta kan namelijk van gebied tot gebied in Valetta verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Valetta nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Valetta.  

Informatie over Valetta

Beste foto's & tips van Valetta

'196034' door globetrottertje Suus '196034' door globetrottertje Suus

MaltaValetta

MaltaValetta

Typisch Malta!

globetrottertje Suus

Behalve deurkloppers zijn ook de kleurige uitgebouwde erkertjes typisch Maltees! Rode, groene, blauwe, ze fleuren de zandkleurige huizen wel op!

'498292' door pkoelewijn '498292' door pkoelewijn

MaltaValetta

MaltaValetta

Tip voor toptien

pkoelewijn

Vandaag ga ik mijn Malta-serie beeindigen. Ik ga een paar weken naar een wat koeler eiland. Tot mijn verbazing zag ik dat onze toptien Reisreporters geen van allen ooit Malta hebben bezocht. Dat is een foutje dat op herstel wacht. Mijn adviezen: De beste reistijd is het voorjaar. Als je nog wat extra's wilt meepikken: Goede Vrijdag is de dag van de zeer bijzondere processies. Verblijf in Valletta, vlakbij het busstation. Vanaf dit busstation (zie foto) kun je het hele eiland bereiken en je kunt ook met de bus naar de haven vanwaar de boot naar Gozo gaat. Gozo niet overslaan. Op Gozo neem je een taxi (jeep of zo). Marsaxlokk is leuk op zondag. Zeker de tocht door de haven per boot maken. Als je niet van kerken houdt kun je beter thuisblijven......Een week is mooi.

'237082' door Fransvdg '237082' door Fransvdg

MaltaValetta

MaltaValetta

De haven van Valletta

Fransvdg

Valletta is de hoofdstad van de republiek Malta, op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee. De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gebouwd in de 16e eeuw; op 28 maart 1566 werd de eerste steen gelegd. Paus Pius IV gaf ingenieur Francesco Laparelli opdracht de stad te ontwerpen. De stad werd vernoemd naar Grootmeester Jean de la Vallette († 1568), die in 1565 het eiland met succes tegen een Turkse belegering verdedigde. De stad heeft een uniek laat-middeleeuws centrum met volledig intacte ommuring. Het is de zetel van de Maltese regering en het parlement. Valletta is een belangrijk verkeersknooppunt en heeft een mooie haven. Het centrum telt zo'n 7000 inwoners, maar in het hele stedelijke gebied wonen ongeveer 300.000 mensen. (Met dank aan Wikipedia / dit is een gescande dia.)

Laat kaart zien

Laatste Valetta artikelen

15 topadresjes in Valletta, Culturele Hoofdstad 2018

Valletta, de hoofdstad van Malta en dit jaar Cultuurhoofdstad van Europa, is klein van stuk. Maar de Maltezen pakken gróóts uit − in 2018 staan er elke dag diverse evenementen op de kalender. Onze tips voor een cultureel verantwoorde citytrip.

Valletta, de hoofdstad van Malta en dit jaar Cultuurhoofdstad van Europa, is klein van stuk. Maar de Maltezen pakken gróóts uit − in 2018 staan er elk...